• Foto: Mariell Amélie Lind-Hansen

Interaktiv teaterforestilling

Opprigg: 2 t
    Nedrigg: 1 t 30 min

Mørkemodig er en magisk, eventyrlig og poetisk forestilling om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt. Med hodetelefoner på ørene blir publikum ledet gjennom en oppdagelsesferd inni en fremmed skog. En sti som plutselig deler seg, lysende telt, lyden av dyr. Mørkemodig inviterer til utforskning, deltagelse og interaktive møter med karakterene.

De fleste barn er eller har vært mørkeredd. Vi forsøker med forestillingen å gi barna en følelse av gjenkjennelse, men også mestringsfølelse gjennom å se de fine tingene med det som kan virke skummelt. Produksjonen hadde premiere på Festspillene i Nord-Norge hvor den fikk gode anmeldelser og ble godt mottatt av publikum.

Utdrag fra anmeldelser av Mørkemodig:
«Teater er her-og-nå, og nettopp dette grunnleggende faktum tar teaterkunstner Katrine Strøm på alvor. Ingen skaper interaksjon som henne, ingen tar barn så på alvor som henne, og ingen kjenner kunstens uendelige muligheter – som henne. Strøm lar oss være i ett med teateret: danse det, føle det, leve det.» Rikke Gurgens Gjærum, Harsad tidende (terningkast 6)

«Det er en egen kvalitet over hennes forestillinger, både gjennom det særegne visuelle, den interaktive opplevelsen, og det at hun tør ta tak i de litt vanskelige følelsene.» Hege Iren Hansen, NRK

Medvirkende:

Manus/konsept/regi: Katrine Strøm

Scenografi/kostymer: Ingunn Sønsteby

Komponist: Christine Sandtorv

Lyddesign: Alexander Rydland Hansen

Dansere/skuespillere: Caisa Strømmen Røstad, Ingvild Mæhle Skjøtskift, Åse-Marie Eide Rannestad

Lysdesign: Thomas Bendiksen

Rekvisitør/inspisient: Marius

Søm: Anne Kari Spjelkavik

Markedsføring : Godstrek/Svein Spjelkavik

Foto: Mariell Amélie Lind-Hansen

Make-up/hår: Ole Elias Høve

Om produsent:

Katma kommer fra Andøya i Nord-Norge, og vant i fjor Heddaprisen for beste barneteaterproduksjon (Ritsj). Katma lager interaktive forestillinger for barn. I 2008 mottok Katma Danse- og teatersentrum sin scenekunstpris for sitt arbeid med å lage nyskapende, utfordrende og visuelle forestillinger for barn og unge. Den interaktive forestillingen Usynlig vant Gullsekken for beste DKS-produksjon i 2010.

Les mer om Katma sine forestillinger: www.katma.no