• Foto: Annette Saugestad Helland

Morgenfugl og Murmeldyr
Valgfri - Filmformidling, fantasidyr- og animasjonsverksted på en dag - 1 klasse deles på 2 påfølgende dager - Påmelding 5. okt

5 t

• Kontakt utøver

Annette Saugestad Helland
    annettesaugestad@gmail.com

En hel dag med animasjonsfilmformidling, fantasi og kreativitet:
Visste du at det går an å reise på vinterferie inni fryser’n? Eller at det går an å ha badeland i kjøkkenvasken? Dette animasjonsverkstedet tar elevene med inn i fantasiens magiske verden.

Filmskaper og animatør Annette Saugestad Helland viser filmen Morgenfugl og Murmeldyr og viser hvordan figurene, bevegelsene og lydene ble til.
Etterpå er det elevenes tur. Alle lager hvert sitt fantasidyr og gir det liv i en magisk boks!

Dette 1 dags verkstedet består av to deler:

1. Ca 1 times formidling av den korte animasjonsfilmen “Morgenfugl og Murmeldyr”: Jeg snakker om hvordan vi laget filmen, og setter fantasien igang med enkle felles oppgaver.
  2. Verksted sammen med barna. Jeg har med fargekopier og formingsutstyr, og avtaler på forhånd med skolen hva de stiller med av formingsutstyr. Barna får utdelt hver sin bakgrunn (her skal fantasifiguren din bo) og så hjelper jeg alle med å lage hver sin animasjonsfigur i cut-out teknikk.
    Til slutt får alle barna testet ut å animere figuren sin sammen med meg. Dette blir til sammen en liten film som jeg legger ut på nett i etterkant av kurset. Figurer og bakgrunner kan stilles ut i klasserommet, og barna får disse med hjem etterpå.

Pga. verkstedets art er det begrenset til ca. 10-12 elever per dag.
En klasse meldes på og deles på 2 påfølgende dager.

Merknad om rom:

Hvis det er mulig med to rom, et vanlig rom og et grupperom i nærheten, er det fint.

Vi starter dagen med å se på film, så det er fint å starte med å sitte i hestesko rundt smartboard/prosjektor/tavle. Etterpå trenger elevene å sitte ved pultene sine og klippe, tegne, male og lime fantasidyr. I siste del av dagen deler oss slik at en og en elev (ev. 2-3 hvis de ønsker å samarbeide om å filme) går i grupperom/hjørnet av klasserommet sammen med meg og animerer figurene de har laget med “animasjonsboksen”, samtidig som resten av gruppa “venter” i klasserommet og ser på en lengre animasjonsfilm/gjør oppgaver med lærer.

Om utøver:

Annette Saugestad Helland er barnebokforfatter, illustratør og animasjonsfilmskaper. Hun har utgitt 6 billedbøker, laget to animasjonsfilmer, samt jobbet som freelancer innenfor illustrasjon, animasjon og kunst. Hun har også vært utøver i DKS i en årrekke, samt har lang erfaring med formidling til barn- og unge gjennom kulturskolen, DKS, bibliotek mm.

Trailer for DKS Buskerud:

Info om filmen:

Nettside for DKS-turneen: