• Foto: Signe F. Luksengard

Musikk
1. – 7. trinn

Mikrokosmos
Fast produksjon - skolekonsert

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 150 elever

 • Hvor lenge

  35 min
  Opprigg: 45 min
  Nedrigg: 30 min

 • Annen informasjon

  Organiser gjerne klassene på matter, eventuelt en kombinasjon av matter i front og benker eller stoler bak for å gjøre det mulig med dansing.

Perfekt – en helt uperfekt konsert

Mikrokosmos spiller tidløs pop, rock og funk med tekster som handler om alt fra flyvende kyr og å gå på lava til pappaer som gjør sykt flaue ting, og om dager da bare alt går på trynet. Innimellom sangene samler de inn data til sin kvantitative studie av tankene til elevene i Oslo ved hjelp av håndsopprekning til generelle spørsmål. Dette er musikk som besteforeldrene til elevene kunne ha danset til i forrige årtusen, og kanskje klarer Mikrokosmos å få i gang dansefoten på skolene også (eventuelt sittedansing dersom tiltaksnivået krever det).

Mikrokosmos består av Pål Hausken, Shana Mathai, Jo Berger Myhre og Åge Reite. Alle er etablerte musikere og når de ikke spiller i Mikrokosmos spiller de aktivt med mange flinke artister i Norge. “Perfekt” er et rart ord å bruke om musikk og Mikrokosmos ønsker å vise at musikk først og fremst er lek, og i lek er det lov å ikke være perfekt. Det som ikke er perfekt er som oftest mer spennende, akkurat som i livet generelt.


Medvirkende

Shana Mathai – vokal
Åge Reite – tangenter og vokal
Jo Berger Myhre – bass og vokal
Pål Hausken – trommer og vokal

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Musikk, norsk