Mens vi venter får vi gå – en audioguidet vandreforestilling fra Oslo Nye Teater

Vandreforestillingen Mens vi venter får vi gå er et gratis tilbud til alle Videregående skoler i Oslo fra Oslo Nye Teater.


EN VANDREFORESTILLING PÅ ØRET I OSLOS GATER

Mens vi venter får vi gå er en audioguidet vandreforestilling som tar utgangspunkt i å utnytte den muligheten koronakrisen har gitt oss, nemlig å orientere oss på nytt. Det handler om å sette den ene foten foran den andre og gi oppmerksomhet til det man vanligvis ikke gir oppmerksomhet til – å se byen med nye øyne, som for første gang.

Byrommet har vært et av få åpne steder under pandemien, et av få åpne steder som er tilgjengelig for alle i Oslo by. Som en parallell til livet hjemme, kan turen rundt i byen gi oss muligheten til å legge merke til nye detaljer, til å stoppe opp og løfte blikket.

Slik som byen er et konglomerat av ulike inspirasjonskilder, tidsepoker, former og farger, har vi latt vandringen befinne seg i et assosiativt og anekdotisk landskap. Vi har latt oss inspirere av moderne så vel som klassiske tekster. Vi er innom Ibsen, Hamsun, egenskrevet materiale og historiske fakta knytta til steder vi passerer, og mye mer.

Medvirkende:
Emilie Mordal, Tarjei Sandvik Moe, Mari Dahl Sæther, Petter Vermeli, Kari-Ann Grønsund, Ingvild Holthe Bygdnes
Foto: Lars Opstad

Her følger viktig informasjon som du må lese før du begir deg ut på vandring:

SLIK GJØR DU DET: 

  1. Ta med egne hodetelefoner, og kanskje noen du ønsker å oppleve vandreforestillingen sammen med.
  2. Lydfilen spilles av fra din egen mobiltelefon. NB: husk fulladet mobiltelefon når du skal ut på vandring. Et lite tips: skru på sparebluss-modus, samt ha på lydløs.
  3. Forestillingen kan oppleves når du selv ønsker, men fordi Citypassasjen kan være stengt visse tider på døgnet foreslår vi hverdager mellom kl. 10-00.00 og i helgen kl. 13-00.00.
  4. Still deg utenfor Oslo Akutten i Rosenkrantzgate, se mot Oslo Nye Teaters fasade og trykk play på lydklippet. Er dere flere, tell til tre og trykk på play samtidig.
  5. Informasjon om hvor du skal gå kommer på øret med god feilmargin og påminnelser. Du kan alltid pause klippet og gå tilbake om du skulle trenge det.
  6. Forestillingen varer i 1 time og 15 minutter (75 min.) og vandringen er 3,5 km lang.
  7. Dersom det skulle oppstå uforutsette hindringer i vandringsbanen, oppfordrer vi deg til å pause lyden og finne en vei rundt.
  8. Husk å være forsiktig i trafikken, kle deg etter været og riktig god tur!

Dere får tilgang/link til vandreforestillingen ved å sende e-post til: Jan-Erik.Urdshals@oslonye.no

Vandreforestillingen starter vis a vis hovedinngangen til Oslo Nye Teater i Rosenkrantz’ gt. 10, utenfor Oslo Akutten.

Riktig god tur!