• Foto: Marthe Amanda Vannebo

 • Foto: Kai Hansen

 • Foto: Egil Leirtrø

Musikk
1. – 4. trinn

Meg og kammeraten min
Fast produksjon - skolekonsert

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 250 elever

 • Hvor lenge

  35 min
  Opprigg: 30 min
  Nedrigg: 25 min

 • Annen informasjon

  Bærehjelp
  3 stk


  Blending
  Ja, helst


  Scene
  Behov for strøm

Meg og kammeraten min er bandet foreldre og barn konkurrerer om å like.

Meg og kammeraten min består av Martin Hagfors som er meg og Erik Johannessen (Jaga Jazzist) som er kammeraten. Barna får høre to knallgode sangere/musikere fremføre glimrende låter, fortelle morsomme og absurde historier, om livet i Oslofjorden eller om stokkmauren som er performancekunstner. Med seg har de fotograf Marthe Amanda Vannebo som serverer spill levende bilder på lerret bak Meg og kammeraten.

På skolekonsertene trakterer de en haug med instrumenter og forteller historier der strikken blir dratt halvveis rundt ekvatoren. Elevene blir behandlet med respekt og varme og kameratene er flinke til å også henvende seg til de som ikke er de mest naturlige midtpunktene.

Meg og kammeraten min slapp sin sjette plate i oktober 2020 – Sjeldne skjell som er et sprudlende konseptalbum om havet.


Om utøver

Martin Hagfors, vokal, gitar med mer
Erik Johannesen, trombone, perkusjon, piano, vokal
Marthe Amanda Vannebo, live visuals

Skrevet om deres forrige plate Gjenta-jenta , som ble sluppet forsommeren 2016:

NRK P1

En imponerende plate tvers gjennom, snadder for både store og små. Jeg kan ikke huske noen gang å ha hørt en så bred musikalsk plate for barn.

Klassekampen

Blandingen av tull, råhet og raffinerte tekster er særdeles vellykket. Det er gledelig med prosjekter som er så ambisiøse på barnas (og foreldrenes) vegne.

Dagens Næringsliv

Meg og kammeraten min lager landets mest fornøyelige barnemusikk.

Gjenta-jenta, burde gå på repeat i de fleste barneskoler og i mange barnehager også. De lettere psykedeliske tegningene og aktivitetsheftet som følger med platen, kan også så gode spirer i barnas bevissthet og gi dem nyss om at en annen verden enn vår egen fortsatt er mulig.

Romerikes blad

Nok en gang kan barn i alle aldre glede seg over nye doser fine, absurde, tankevekkende, morsomme og underfundige sanger med ditto tekster-eller omvendt- signert en duo som ytterlige befester sin posisjon som vår tids Knutsen og Ludvigsen.

Produsent
Meg og kammeraten min og DKS Oslo


Før og etter
MIX! – et nettbasert program hvor du kan mikse, trikse og fikse selv
Meg og kammeraten min – nettside

martinhagfors.com
erikjohannesen.com

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Musikk, norsk.