• Foto: Ole Johan Ramfjord

 • Foto: Ole Johan Ramfjord

 • Foto: Ole Johan Ramfjord

Visuell kunst
5. – 7. trinn

Maskeverksted
Valgfri produksjon - Todagers verksted: lag teatermaske og bli med på teaterlek

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  5 t - 5 t
  Opprigg: 30 min
  Nedrigg: 45 min

 • Annen informasjon

  Verkstedet varer 2 dager, ca. 5 timer per dag.

  Rom: ca. 40 kvm og en pult per elev plassert i hestesko

Velkommen til maskeverksted! Her får elevene lære å lage sin helt egen teatermaske og de får prøve seg på masketeater i praksis. Dette er en kreativ og leken inngang til det å skulle presentere noe foran et publikum.

Masketeater er en teaterform som byr på stort spill, fargerike karakterer og mye humor. Verkstedet strekker seg over to skoledager hvor elevene får lage sin egen teatermaske og de får skape karakterer og korte scener med masker.

Dagene er delt inn i to deler hvor den første delen går med til å lage maskene. Her hjelper vi elevene gjennom en prosess med leire, papp, lim og maling som ender med en fiks ferdig teatermaske som de kan få med seg hjem. Den andre delen består av teaterlek, fysisk karakterutvikling og utarbeiding av korte scener med maskekarakterene. Vi avslutter verkstedet med at elevene presenterer scenene de har laget for hverandre.

Gjennom dette verkstedet ønsker vi å utfordre elevene på å tenke kreativt når det kommer til utformingen av maskene og til å samarbeide om å lage scener i grupper. Målet med dette verkstedet er at elevene skal få leke seg med teater og få en positiv opplevelse av det å fremføre noe foran hverandre. Velkommen!


Medvirkende

Jon Vegard Hovdal og Henriette Grøtting Kihle.

De er begge utdannet fra Skuespillerutdanningen ved Nord Univeristet (tidligere HiNT). Her har de jobbet med mange former for masketeater; larvemasker, ekspressive masker, halvmasker og comedia dell árte-masker. Og de har lært hvordan å utvikle en maskekarakter med både stemme og kropp. De har også fått grundig kursing i hvordan man lager gode teatermasker av duoen Thomas O Ŕ yan og Loreto Vilches Saavedra som jobber profesjonelt med å lage teatermasker i Chile. Jon Vegard og Henriette jobber nå som utøvende skuespillere i både egenproduserte produksjoner og ved institusjonsteatre.

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Norsk, kunst og håndverk, drama, kreativitet, læringsmiljø, samarbeid