• Foto: Ellen Ugelstad

Vg1. – Vg3. trinn

Making Sense Together
Valgfri produksjon - Filmvisning og verksted

Gjennom visning av klipp fra filmen Making Sense Together og hands-on kreative oppgaver inviteres elevene til refleksjon rundt kreativitet, sjel og psyke.

Etter filmvisning deltar elevene i et kreativt verksted hvor de sammen skal løse oppgaver og dele konkrete erfaringer med hverandre knyttet til tema psykisk helse. Der dokumentaren og kortfilmen reflekterer og ”snakker” om tema, er det elevenes tanker og opplevelser som aktiveres i dette prosjektet.

Elevene inviteres til å gjøre kreative oppgaver som har gjøre med kreativitet, sjel og psyke. De kan levere en filmsnutt, en tekst, et foto, tegneserie, et lydspor, tegning, collage, en snap e.l.

Gjennom å omsette egne opplevelser enten det er en tekst, tegning, eller et instagrambilde kommuniserer elevene med hverandre og med prosjektets intensjoner.

Verkstedet varer to-tre skoletimer. Når verkstedet avsluttes er ambisjonen at bidragene til elevene samles og publiseres direkte på nettsiden.

Vi ønsker:

• Å utforske grensene mellom kreativitet, sjel og psyke
  • Å utfordre elevene til å omsette personlig erfaringer til et visuelt eller audio basert uttrykk
  • Å oppfordre til lekenhet og utforskning
  • Å gi elevene mulighet til å skape refleksjon rundt psykisk helse, makt og avmakt, normalitet og avvik

Behov

Visning av film på et egnet sted på skolen f.eks. et auditorium. Eller i klasserom med projektor tilknyttet PC eller Mac, gode høytalere og blendingsgardiner.

Forberedelser

Lærerne får tilsendt en epost i forkant med informasjon om opplegget og en nettside og en PDF hvor de kreative oppgavene er listet opp. Dette må kopieres opp i forkant.

Ressurser

Nettside: http://www.makingsensetogether.com/

Ellen Ugelstad, filmskaper
Tonje Alice Madsen, billedkunstner

Ellen Ugelstad er filmskaper og driver Twentyone Pictures. Dokumentarfilmen Indian Summer hadde premiere under EURODOK og ble deretter nominert til International Young Talent Award under Dok Leipzig. Nordic Dox Award under CPH:DOX og til Gullruten for beste regi og beste dokumentar.
Eva Lotta Sandberg (mer informasjon kommer. Sept. 2018)

Twentyone Pictures i samarbeid med Tonje Alice Madsen

Norsk