Lyset er det eneste som er svart
På skolen - Digital konsertforestilling - Du melder på som vanlig i portalen og får en direktelenke på e-post.

På skolen - live streaming

Opprigg:
    Nedrigg:

Godt lydanlegg er en fordel

• Kontakt utøver

Liv Marie Skaare Baden
    ungarena@ofo.no
    977 25 007

«Det er som å stå på kanten og kikke inn i fremtida. Du vet ikke hvordan det kommer til å gå, du må bare bære deg selv igjennom denne tida.»
Lyset er det eneste som er svart er en digital konsertforestilling for ungdom med strykekvartett, piano og skuespiller, fra Oslo-Filharmoien.

Forestillingen er basert på intervjuer med ni ungdommer i alderen 13-17 år. Hvorfor må man sitte så lenge i timene, hvorfor kan man ikke bare gå litt rundt? Husker du han kjekke du møtte på 17. mai? Han du fikk snap’en til? Hva gjør du når familien må flykte fra Saudi Arabia og havner i Finnmark, og du må lære alt på nytt?

Forestillingen berører alvorlige temaer som mobbing, ensomhet, tanker om selvmord og utenforskap. Men også glede, forelskelse og drømmer for fremtiden.

Gjennom forestillingen blir elevene kjent med klassisk og ny musikk, fra J.S. Bach til Philip Glass. Musikken og teksten smelter sammen til et helhetlig uttrykk der de utfyller hverandre i stemning, tempo og energi.

Dette er en konsert og forestilling i ett. Musikken spiller en viktig rolle. Dere får mer glede av forestillingen om dere ser den i et rom med godt lydanlegg.

Ved påmelding vil du motta e-post med lenke til konsertforestillingen. Dere velger selv når dere ser den.

Før og etter

Til forestillingen er det utviklet oppgaver i musikk i kombinasjon med norsk, naturfag og helse og livsmestring.
Er elevene klar over hvor bra musikk er for helsa?
Opplegget inneholder alt fra faktasider om lydbølger og musikkens virkning på kroppen, følelsene og helsa vår, til kreative skriveoppgaver og skaping av egen podkast.

Forestillingen tar opp flere alvorlige temaer. Vi anbefaler at elevene får rom til å jobbe med disse. Om gruppesamtale fungerer i din klasse, er ingen ting bedre.
Er det bedre å jobbe enkeltvis eller i mindre grupper, kan flere av oppgavene være gode alternativ.

Lenke til faktasidene med undervisningsmateriell

Lenke til alt undervisningsmateriell er til enhver tid tilgjengelig slik kan dere kan bli kjent med produksjonen og forberede elevene før visning.
Noe av undervisningsopplegget egner seg best etter at dere har sett konsertforestillingen.

Lenke til hovedsiden til Lyset, Oslo-Filharmonien

Materiell er utarbeidet av Oslo-Filharmonien

Om utøvere

Regi og manusforfatter: Toril Solvang
Bilderegi: Robin Richardsen
1. fiolin: Brage Sæbø
2. fiolin: Kristin Skjølaas
Bratsj: Henninge Landaas
Cello: Johannes Martens
Piano: Gonzalo Moreno
Skuespiller: Liv Marie Skaare Baden
Musikkproduksjon: Sean Lewis
Lysdesign: Petter Dahl Nielsen
Produsent: Oslo-Filharmonien
Produksjon: Trippel-M Levende Bilder

Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en over 100 år lang historie. I “Lyset er det eneste som er svart” medvirker en strykekvartett og pianist. Til vanlig jobber de i det store orkesteret.

Toril Solvang er en norsk dramatiker og instruktør. Hun har vunnet flere Hedda-priser for sitt arbeid med barne- og ungdomsteater. Toril var en av tre kunstneriske ledere som startet Tigerstadsteatret i Oslo.

Liv Marie Skaare Baden er opprinnelig musikalartist og forteller og jobber til daglig som produsent og formidler i Oslo-Filharmonien.

Oslo-Filharmonien tilbyr denne produksjonen vederlagsfritt for Oslos ungdommer, som en del av satsningen for barn og ungdom.

Norsk, naturfag, musikk, helse og livsmestring