Lyriaka
Valgfri produksjon - konsertforestilling - tekstverksted for 2 klasser og konsert for hele skolen

Ønsker fortrinnsvis å stå på langvegg med høyttalerne bak, trenger ca. 10 kvm. Med elevene i halvsirkel foran.

Vi ønsker å gi elevene en opplevelse av at skriving kan være kult – og nyttig – for å få fortalt hva man tenker og føler. Og så får elevene høre fin musikk og andres tekster formidlet med glimt i øyet.

Lyriaka er en konsertforestilling der barn har skrevet alle tekstene. Tekstene har blitt samlet inn på forskjellige måter, og hos dere skal 2 klasser lage tekster sammen med Øyvind, Jon og Øyvind.
Etterpå fremføres tekstene i en konsert for HELE skolen. Dere får også høre tekster skrevet av andre barn, og disse fremføres enten som diktopplesning eller som sanger med musikk komponert av Øyvind Gravdal. Forestillingen spenner fra gøy og moro, til alvorlige temaer som sorg og savn.

På scenen står tre musikere som alle synger og spiller – gitarer, treblås og tangenter. Lyriaka har turnert med Rikskonsertene og DKS i 19 år. Den suksessrike forestillingen ble i 2016 reprodusert av fylkesprodusent i Sogn & Fjordane, Øyvind Lyslo. Musikksjangeren er pop, med elementer fra jazz og rock.

Litt om tekstverkstedet:
Elevene inspireres til å skrive, gjerne med fokus på egne tanker og følelser.

Først spiller Lyriaka en inspirasjonskonsert der de også forteller noen personlige historier fra egne liv.
Etter dette skrives det i en eller to skoletimer, og i løpet av denne tiden samles det inn store mengder gullkorn. Vi ønsker ikke å gi dem tema for skrivingen. Et slikt verksted med tekstskriving gir konserten en ekstra dimensjon. Når tekstene som er skrevet i verkstedet leses opp under konserten,  gir den en opplevelse av deltagelse for elevene. Avstanden mellom elever og artister blir mindre og det blir skapt en helt spesiell stemning og et bånd mellom oss.

Slik ser dagen ut:
Lyriaka holder en akustisk inspirasjonskonsert for elevene på skolen.
Elevene skriver tekster, Lyriaka trio går rundt og veileder og inspirerer.
12.00 -12.40
Lyriaka holder konsert for HELE skolen, husk å holde av gymsalen!

Medvirkende:

• Jon Arne Bjørnstad: gitar og vokal – frontfigur
  • Øyvind Fosgaard – tankgenter og vokal
  • Øyvind Gravdal – sax, fløyte og vokal

Morten Brenne og Øyvind Lyslo

Om utøverne

Øyvind Gravdal: Musikkutdaning fra UiO, Trondheim konservatorium og Musikkonservatoriet i Oslo. Freelancer i 23 år, startet Lyriaka for 24 år siden. Spilt på en rekke teatre og div band – har to egne
jazzband. Komponerer musikken til Lyriaka.

Jon Bjørnstad: Musikk-utdanning fra Leeds. Spilt med Lyriaka i 14 år. Freelance musiker og skuespiller, nå nylig på Torshovteatret og Nationalteateret. Aktuell som sanger og låtskriver i bandet Captain Gone.

Øyvind Fosgaard: Musikkutdanning fra NISS. Spilt med Lyriaka i 15 år. Freelance-musiker i 24 år. Spilt med en rekke forskjellige artister, alt fra M2M til Jenny Jenssen. Dirigerer storband og jobber som kapellmester i teater.

Nettside:

Andre lenker:

Informasjonshefter

Last ned booklet her (PDF)

Last ned flyer her