• Foto: Hans Fredrik Jacobsen

Lyr, Lyr-ikke, Lyrikk!
Konsert på skolen - 2 konserter per dag på samme skole, meld på flere klasser - Påmeld. 5. jan

Krav til rom
    Gymsal, auditorium, aula, annet

• Kontakt utøver

DKS:
    Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@ude.oslo.kommune.no

Konsert:
    Siril Malmedal Hauge
    sirilhauge@gmail.com

Vil et dikt du har hørt mange ganger bli litt nytt igjen når du hører det på konsert? Får ordene du bare har lest, en litt annen mening når Siril synger det? Kanskje får diktet du har skrevet en helt ny klang når Alf spiller piano til?
LYR, LYR-IKKE, LYRIKK er en konsert som utforsker samspillet mellom lyrikk og musikk. Siril & Alf lager musikk til ulike dikt og framfører dem i duoformat med sang og piano.

I forkant har elevene mulighet til å jobbe med dikt på skolen.
Målet er å ha en konsert der det meste av tekstmaterialet faktisk er laget av elevene selv!

Før konserten

Elevene har og mulighet til å sende oss dikt/tekster/lyrikk som de har jobbet med, og vi velger ut noen som vi lager musikk til. Vi har en tanke om at det finnes mange tekstforfatterspirer rundt om på skolene og at vi er med på å løfte fram fine og finurlige tekster som noen kan være stolte over å ha skrevet.
Tidsfrist for å levere diktene settes til 3 uker før turnéstart.
I tillegg til dette sendes det rundt et utvalg dikt av kjente og ukjente norske poeter som vi kommer til å fremføre i løpet av konserten.
Lærer og elever får dermed mulighet til å jobbe med diktene i forkant.

Siril Malmedal Hauge – vokal
Alf Hulbækmo – piano

Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo begynte å spille sammen i 2011 og har studert sammen på musikkonservatoriet i Trondheim. Duoen har opptrådt i inn- og utland og holdt konsert både på festivalscener, klubber og kaféer. Tidligere keyboardist til Frank Zappa, Tommy Mars, beskrev musikken som «original og modig» etter å ha hørt duoen på Molde Jazzfestival allerede i 2013.

Siril er en ettertraktet vokalist på den norske jazzscenen, og har titalls plateutgivelser med ulike prosjekter bak seg. Hun har turnert i Europa, USA og Asia, skriver musikk og tekster for eget prosjekt, og gjester scenen jevnlig med jazzmusikere fra flere generasjoner.

Alf er kreativ drivkraft bak Prøysenprosjektet Lillebror, og skriver musikk til flere egne prosjekter. I 2019 fremførte han sitt eget verk sammen med Trondheim Jazzorkester under Molde Jazzfestival.

Musikk, norsk