Visuell kunst
8. – Vg3. trinn

Lydkart – lydkunst – skjerp sansene!
Valgfri produksjon - lyd- og billedkunstverksted

7 t
    Opprigg: 30 min.
    Nedrigg: 30 min.

Rom

Et vanlig klasserom. Er det mulig med et rom hvor man kan ligge på gulvet, er det fint.

Å tegne lyd. Aktiv lytting. En gammel lyd. En rød lyd. Kropp og lyd. Lydlandskap. Lydkart.

Bli med på en dag med sanselig læring. Med fokus på lyd og performance har har lyd– og billedkunstner Andreas Hald Oxenvad undervist i samtidskunst, lydkunst, sanselig læring og aktiv lytting. Nå kan elevene få være med. Hva skjer  når vi lytter? Hvordan skjerper vi sansene? Vi kan lukke øynene eller se en annen vei, men kan vi også lukke ørene?

Gjennom produksjon av lydkart, skjerper elevene sansene. Dagen starter med en presentasjon, og kropp- og stemmeøvelser. Deretter sendes elevene ut for å lyte og lage skisser til lydkartene. Elevene får veiledning underveis, og sammen med Andreas og medelevene gjennomgår de skissene, lytter og ser, og lytter til kunst. Etter lunsj lager alle et stort lydkart.

Måler er at elevene etter endt workshop har hatt opplevelsen av å lytte aktivt og skjerpet sansene, og at de tar med seg denne opplevelsen videre i livet, enten det handler om å spille musikk, gjøre matteoppgaver, være med familie og venner eller andre aktiviteter.

Andreas Hald Oxenvad er lyd- og billedkunstner.  Verkstedet tar utgangspunkt i hans opplevelser og erfaringer på Sisters Academy, og fra 4 år under huskunstnerordningen på Tre Falke skolen, Frederiksberg, Danmark.

Andreas skriver: «I min egen praksis arbejder jeg for tiden med tvær-artslig kunst produktion i projektet ”Boar Exposure Program”. Jeg har i 5 år drevet projektet Spikersuppa Lydgalleri der går ud på at præsentere kunst på, i og rundt om Spikersuppa kunstskøytebane i Oslo. Jeg er uddannet fra Statens Kunstakademi i Oslo, så kan gennefører forløbet på enten Dorsk, Dansk eller Engelsk. Eller en blanding af de tre.»

Andreas Hald Oxenvad

Før og etter

Lærerveiledning «Lydkart-lydkunst-skjerp sansene»

Podcast «The Sound of Silence»