• Foto: Per Øyvind Skjærvold Johansen

 • Foto: Per Øyvind Skjærvold Johansen

 • Foto: Per Øyvind Skjærvold Johansen

 • Foto: Per Øyvind Skjærvold Johansen

Scenekunst
1. – 2. trinn

Lurveleven/Roskaremu
Fast produksjon - scenekunst

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  45 min
  Opprigg: 10 min
  Nedrigg: 10 min

 • Annen informasjon

  Bærehjelp
  Nei

  Blending
  Nei

 • Kontakt utøver

  Ørjan Steinsvik
  tlf: 46 47 42 21
  skralogskrammel@gmail.com

Gjennom musikk, sang, fortelling og mime er forestillingen Lurveleven (Roskaremu på kvensk) en invitasjon inn i et kvensk eventyrunivers.

Elevene får bli kjent med den unge jenta Siiri Anna og hennes familie – og lydene og språket som hører dem til. Når Siiri Annas eldre bror dør, blir all lyd borte, og Siiri Anna legger ut på en farefull ferd for å finne igjen det kvenske språket! Reisen tar henne inn i et eventyrunivers, der hun møter de merkeligste karakterer. Litt etter litt gjenvinner hun lydene og det kvenske språket, som forsvant da broren hennes gikk bort.

Medvirkende
Borghild Otelie Aasebøstøl – Forteller/Dramaturg
Cornelius Borger Østlie – Musiker
Ørjan Steinsvik – Forteller/produsent

Om utøver
Cornelius Borger Østlie, Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl utgjør fortellertruppen Skrål og Skrammel. Truppen har siden 2015 reist rundt med fortellerforestillinger med utgangspunkt i samiske og kvenske fortellinger og eventyr, deriblant forestillingen Karhuu! Hvorfor bjørnen har så kort hals, som har vært på turné i Nordland, Troms, Finnmark og Møre og Romsdal.

Skrål og Skrammels målsetting er å kunne tilby forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet, med hovedvekt på den immaterielle kulturarven.

Ørjan Steinsvik er en fagutdannet skuespiller med en bachelor i Drama og teater fra Høyskolen i Volda og en treårig fagskoleutdanning i skuespill for film og TV fra Norsk Skuespillerinstitutt.

Borghild Otelie Aasebøstøl er en faglærer i drama/teater ved Høgskulen i Volda og scenekunstner med mastergrad i Estetiske fag fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Cornelius Borger Østlie er en strengeinstrumentalist med en bachelorgrad i musikk fra Høgskulen i Volda.

Produsent
Skrål og skrammel i samarbeid med Halti Kvenkultursenter

Merknad om rom
Forestillingen kan spilles i vanlige klasserom. Trenger kun en vanlig stol og litt spillerom (omtrent 2×2 meter).

Publikumsplassering
Halvsirkel/hestesko. Gruppen foretrekker å være i rommet før barna kommer inn.

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet