• Foto: Kjetil Hardy

• Foto: Helge Holst

Vg1. – Vg3. trinn

Live Sings Sassy
Konsert på skolen – en hyllest til Sarah Vaughan med Live Foyn Friis Kvartett, 1 skole per dag, 2 konserter per dag. Planlegg påmeldingen

Rom
    På skolen, i auala eller lignende

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater på repeat.
Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Mye fordi hun hadde noen plater som f. eks. «At Mister Kellys» m.m. som hun nærmest har hørt ihjel.

Sarah “Sassy” Vaughn (1924-1990) var en av amerikansk jazz’ store vokalister.

Her kan dere høre en låt fra en utekonsert bandet gjorde sommeren 2020

Live Foyn Friis ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine 4 album i kategoriene “Årets Vokaljazz” Album og “Årets særutgivelse Danish Music Awards”. Hun vant tittelen Årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Hun er nå flyttet hjem til Norge igjen, og legger nå ut på turné med norske musikere.
“Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!”, Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke.

Bandet er en fantastisk trio bestående av
Rodrigo Villagra, bass
Bård Helgerud, gitar