Ledige plasser på Kloden i sentrum

Kloden i sentrum presenterer en uke med scenekunst for det unge publikumet under Heddadagene i Oslo. DKS Oslo har plasser til noen utvalgte forestillinger som vi har lagt ut på Ekstratorget.

I et telt utenfor Nationaltheatret setter Kloden opp det de mener er det beste av norsk scenekunst for barn og unge. Kloden er planlagt som et programmerende scenehus med barn og unge som kjernepublikum i Oslo. Målet er å etablere en scene der det unge publikumet kan oppleve variert scenekunst av høy kvalitet, med verksteder der de unge kan utfolde seg kunstnerisk med utgangspunkt i egen bakgrunn, interesser og talent. Frem til et et teaterhus er på plass, vil Kloden vise forestillinger i et telt i sentrum av Oslo, samt i samarbeid med andre scener og aktører.

Foto: Artilleriet

Artilleriet – Myke Øyne
Hvor: Foran Nationaltheatret
Varighet: 20 minutter
Målgruppe: Vg1 – Vg3
Kapasitet: 30 pr forestilling
Når: 14. juni kl. 12.30 og kl. 13.00

Myke Øyne er en kort og intens teaterforestilling om mennesker på flukt og oss som mottar dem.

Myke Øyne spilles inne i lasterommet på en lastebil. Lastebilen bråker og rister. Det er varmt og publikum står trangt. Du får kjenne på kroppen hva mange går igjennom i forsøket på å nå målet om et bedre liv.

Høsten 2015: Vi står midt oppe i den største flyktningekatastrofen Europa har sett siden andre verdenskrig. Omfanget har de siste ukene økt voldsomt. Hjelpeapparatet innenfor Schengenområdet sier at de snart ikke kan hjelpe flere. Ved EUs yttergrenser og i Midtøsten er situasjonen enda verre, og vinteren står for døra.

Artilleriet Produksjoner er en scenekunstgruppe basert i Oslo. Kompaniet skaper poetiske verk, ofte i utradisjonelle rom og kontekster, og bruker teatret som et rom for å skape og vise frem andre virkeligheter enn de opplagt synlige.

Teksten er skrevet av dramatiker Kate Pendry i lys av flyktningsituasjonen de seneste årene.

Th’Line – Meg, Meg & Meg
Hvor: Kloden-teltet foran Nationaltheatret
Varighet: 45 min
Målgruppe: 8. trinn – Vg3
Kapasitet: 55
Når: 13. juni kl 12.00

I forestillingen Meg, Meg og Meg møter vi fire forskjellige figurer som egentlig er en og samme person. De maskerte figurene søker aksept hos hverandre og publikum, og de har et sterkt behov for å finne sine personlige rom. Følelsene deres av å være kule og dumme veksler dessuten irriterende uforutsigbart.

Karakterene i forestillingen er preget av prestasjonskulturen og prøver å være en opphøyd utgave av seg selv, noe som blir symbolisert gjennom maksimalistiske kostymer og maskebruk.

Th’Line har utviklet et særegent uttrykk som blander det vakre og det stygge, det dumme og det kule om hverandre på konfronterende måter. Det oppstår mye komikk i deres sjangeroverskridende uttrykk, og kompaniet er kjent for inkluderende og uhøytidelige forestillinger.

Th’Line ble etablert i 2006 og drives av dansekunstnerne Kristina Søetorp og Ida Wigdel, begge utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo. Kompaniet arbeider med dans og koreografi i ulike størrelser og formater. De har vist sitt arbeid på ILTWT i Amsterdam, og her hjemme på steder som Dansens hus, Sentralen, KHIO, Ravnedans, Heddaprisen, Oslo Fjordfest og Dansefestival Barents. Th’Line lager dansefilmer og koreograferer for teater, og de var også årets danseambassadører i 2017.

Yngvild Aspeli/Cie Plexus Polaire – Aske
Målgruppe: 9. trinn – Vg3
Plasser 180
Tid og sted: torsdag 7. juni kl 13 på Trikkestallen

Aske er et poetisk og brutalt stykke visuelt teater om hvordan kreftene i oss uhyggelig raskt kan skifte fra skapende til ødeleggende. En historie full av ild, av villskap, uro og kjærlighet. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Aske utforsker den smale knivsegg mellom galskap og normalitet som unge mennesker går på. Forestillingen ble nominert til Heddaprisen 2015 for beste audiovisuelle design, og er ordløs men likevel veltalende.

Yngvild Aspeli er en norsk regissør, utøver og dukkemaker som har sin utdanning fra Institut International de la Marionnette i Charleville Mezieres, Frankrike. Plexus Polaire er basert i Frankrike og er sammensatt av utøvere fra Frankrike og Spania.