• Foto: Tvibit

Lag din fiksjonsfilm
Valgfri - Kortfilmverksted på to dager. Påmeldingsfrist 1. sept.

5 t - 5 t

Trenger ett klasserom og to grupperom begge dager. Vanlig pultoppsett i klasserommet. Trenger tilgang til internett og mulighet for å vise film, med høyttalere og lerret.

Ta et dypdykk inn i filmens verden i dette filmverkstedet der elevene lærer å lage kortfilm over to dager, fra idé til ferdig resultat.

Den første dagen handler om å bli kjent med filmmediet; dramaturgi, typiske virkemidler, rollene i filmproduksjon og de ulike sjangere som drama, komedie, grøsser, superhelt eller blandinger.

Hele klassen blir med på øvelser der de blir kjent med set-rutiner, rollene i filmproduksjon, filmutstyr, greenscreen og arbeid med aktørene. Deretter deler vi klassen inn i grupper som er ansvarlig for å komme med idéer knyttet til noe de interesserer seg for. Elevene lager et kort manus med innhold til sin film. Hver film skal ha en hovedperson med mål og hindringer. Hver gruppe planlegger også rekvisitter, locations og rollene som opptar et filmcrew.

Dag 2 starter med opptak, på og rundt skolen. Instruktørene veileder gruppene underveis for å se om det fremskritt og eventuelle utfordringer knyttet til gruppearbeid og oppgaven. Etter opptak blir det innføring i redigering hvor vi gjennomgår bruk av effekter, klipperytme, snarveier og kjente virkemidler fra musikkvideo-sjangeren. De ferdige fiksjonsfilmene vises på slutten av dagen hvor vi evaluerer innholdet i filmene, elevenes idéer, kreative prosess og resultat.

Målet vårt er å gi elevene økt mediekompetanse om filmskaping, og få ferdigheter og innsikt i den kreative prosessen. Vi ønsker også å formidle økt bevissthet rundt fiksjonsfilm og dens typiske virkemidler på en praktisk og engasjerende måte. Skolen får filmene på minnepenn til slutt.

Om medvirkende

Espen Nomedal jobber med filmverksteder og skolekinovisninger i Tromsø på et sted som heter Tvibit. Det er et kulturhus for unge mennesker i hele Nord-Norge. Siden 2003 har vi gjennomført kurs og DKS- virksomhet i hele landsdelen og i Sør-Norge. I dag gjør vi kurs i musikkvideo, fiksjonsfilm og dokumentarfilm fra 1.trinn til 10.trinn. Espen er fra Grimstad og har bakgrunn fra Nordland Kunst og filmfagskole og drama ved Universitetet i Stavanger. Har freelancet som filmarbeider på profesjonelle produksjoner i en rekke år.
Litt mer om Espen

Viktor Pedersen er nettopp ferdig med Mastergrad i kunst fra KhiO og er tidligere utdannet fra Nordland Kunst og Filmfagskole og Kunstakademiet i Tromsø. Han har tidligere jobbet på filmverksteder via DKS både i fiksjonsfilm, dokumentar og musikkvideo.

www.tvibit.net/dks

Tvibit

Norsk, film og medier, kreativitet