• Foto: Epic Games og Christian Bøen

Kunstarter i samspill

Lær å lage dataspill
Verksted over flere dager - lær å lage dataspill

2 t 15 min - 15 t 45 min

Dataspillkurs og workshop i spillutviklingsprogrammet Unreal Engine 4.

I kurset får elevene mulighet til å være med på mange av leddene i en spillutvikling – fra idé til level design, animasjon, lyd, musikk, lyssetting, m.m. Elevene skal lære å arbeide med programmet Unreal Engine 4 og medfølgende 3D-modeller. Både program og modeller er gratis. Det er mulig å lage ulike typer spill i tredje- eller førsteperson. Tema kan velges i samarbeid med elever og/eller lærer.

Eksempler på ulike typer spill: 3D-eventyr, action, bil/fly/tog/båt-simulator eller plattform

Elevene skal etter kurset ha fått kunnskap om spillutvikling og om mulighetene spillteknologi kan gi innen andre kreative retninger.

Christian Bøen (f.1978) er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Bergen. Han arbeider med digital og interaktiv kunst og bruker blant annet spillmotorer og 3D-teknologi til å lage kunst og installasjoner for PC, Android og VR. Han blander ofte egenkomponert lyd og musikk med det visuelle og har lansert seks album under artistnavnet Termodress.

Christian Bøen i samarbeid med DKS Oslo.

Viktig informasjon
En hel klasse må deles i to grupper (maks 15 elever per gruppe).
1 økt a 3×45 min for hver gruppe per dag. Totalt 5-7 dager. Kurset kan holdes i en kontinuerlig periode eller spres over tid. Dette avtales i dialog mellom skole og utøver.

NB! Merk at dette er et omfattende kurs som skolen må være sikker på at det er tid til. Datoene i påmeldingsportalen er fiktive. Kurset kan avholdes hele skoleåret, og tidspunkter avtales med utøver.

Før oppstart av kurs må Unreal Engine 4 være installert og klargjort på forhånd. Det er viktig at det opprettes kontakt med dataansvarlig(e) på aktuelle skole så tidlig som mulig. En normal installering av Unreal Engine 4 trenger ca.25 GB med plass og tar ca. 1-2 timer, avhengig av internettforbindelse.

Det er best om elevene har tilgang til egen datamaskin/laptop (PC eller MAC), men det går greit å sitte to og to på en maskin om det er tillatt.

Krav til rom: Datapark eller rom med god avstand mellom hvert bord. Må kunne blendes.

www.unrealengine.com
www.surrealist.no