• Foto: Susanne Hætta

Visuell kunst
Vg1. – Vg1. trinn

Fotolab og visuell kommunikasjon med Susanne Hætta. La oss snakke om bilder
Valgfri produksjon for Vg1. NB! Verkstedet utføres med en gruppe på maks. 20 elever og varer en dag. Klassene avtaler tidspunkt direkte med utøver.

5 t

I forkant av besøket må må elevene ha:

• Lastet ned Gimp (se lenke på denne siden)
    • Sett gjennom læringsvideoer for Gimp  (se lenke på denne siden)
  • Kontakt utøver

Susanne Hætta
    E-post: Susannehetta@gmail.com
    Tlf: 99647147

Elevene skal få en innføring i fotografier som kunst, og spesielt bildekollasjer. De får refleksjonsoppgaver og lager sine egne kunstbilder med mobilbilder de selv har tatt ved hjelp av gratisprogrammet Gimp.

Vi er alle omgitt av bilder, tar bilder, ser på bilder, vurderer bilder og lar oss engasjere av bilder på alle mulige måter. Visuell kommunikasjon betyr noe for hvordan vi kan tolke, reagere og agere i møte med mennesker og med verden. Samtidig er fotokunst noe alle kan drive med! Det er ikke bare en glede å ta et kult bilde og dele det, men også å være kreativ og skape noe unikt og kunstnerisk med bildet som grunnlag.  Å få uttrykke seg kunstnerisk kan også skape et nytt perspektiv på ulike problemstillinger, og vi skal også drøfte makten i å fotografere, og forsiktighets- og personvernregler når man tar bilder av andre mennesker. Dette tar elevene også inn i arbeidet med fotokunsten de selv skal lage. I oppgavene de får skal de være bevisste på det, og kunne velge å lage bilder som uttrykker noe eller noen, uten å nødvendigvis være en direkte avbilding av en person, sted eller hendelse.

Jeg kommer til å vise noen av mine fotografier, med mest fotokollasjer/digitalt skapt fotokunst av andre. Dette opplegget vil være en inngang å skape sin egen fotokunst, og å gå ett steg lengre i det å være kreativ med sine egne bilder, samt å reflektere rundt makten i fotografering.

Informasjon om opplegget

Klassen deles inn i to grupper. Utøver vil kontakte lærer i forkant for å avtale eksakte tidspunkter.

Elevene må kjenne til Gimp i forkant av besøket. Se linker lenger ned.

Susanne Hætta, kunstner, fotograf og forfatter.

Produsent: Fotogalleriet i samarbeid med DKS Oslo

Susanne Hætta er samisk kunster, fotograf og forfatter. Hun jobber som fotograf og fotokunstner, og skriver bøker og frilanssaker om samisk kunst. Hætta er norskspråklig, kommer fra Alta i Finnmark, og bruker naturen som grunnlag og inspirasjon i sin kunst, som ofte er skapt med digitale verktøy.

Last ned Gimp her:

Læringsvideo: