• Foto: Deanna_Berg

• Foto: Susanne Hætta

Visuell kunst
Vg1. – Vg3. trinn

Bli kjent med samisk kunst og historie
Valgfri produksjon for Vgs. Lær om samisk kunst og historie, gjennom bøkene til forfatteren og kunstneren Susanne Hætta. Meld helst på to klasser samme dag.

1 t 30 min

Prosjektormulighet med tilkobling fra mac/pc.

• Kontakt utøver

Susanne Hætta
    E-post: Susannehetta@gmail.com
    Tlf: 99647147

Lær om samisk kunst og historie, gjennom bøkene til forfatter og kunstner Susanne Hætta. .

Elevene får et forfatterbesøk som omhandler samisk kunst og historie, inkludert en  presentasjon av noen av samtidens fremtredende samiske kunstnere. Fortelleren er selv samisk kunstner og viser bilder av egen kunst.

Samisk kultur i dag er så mye mer enn joik, kofter og reinsdyr! Hva kan dere om samisk historie, religion, næringer, teknologi, kunst, tradisjonell musikk og de mange samiske språkene? Susanne Hætta har skrevet flere bøker om samiske tema, blant annet Mari Boine og urfolksfestivalen Riddu Riddu, og har god oversikt over den samiske historien i Norge. I tillegg til å vise og lese fra bøkene, viser hun bilder for å illustrere samisk historie for elevene, og presenterer sin egen fotokunst. Om det passer, kan hun også ta med andre samiske kunstnere i Oslo-området for å presentere deres kunst i klassen. Susanne Hætta svarer gjerne på elevenes spørsmål om hvordan samiske barn og unge lever i dag, fordi hun ønsker å synliggjøre hvordan kulturen er høyst levende.

Susanne Hætta, forfatter, kunstner og fotograf

Produsent: Fotogalleriet i samarbeid med DKS Oslo

Susanne Hætta (f. 1975) er en fargerik samisk forfatter, kunstner og fotograf. Hun har skrevet bøker om nyere samisk historie, -kunst og -kunstnere. Hætta er norskspråklig, kommer fra Alta i Finnmark, og lager fotobasert kunst. Hun kan også invitere med andre samiske kunstnere til klasserommet.

Les om Susanne Hætta her: