Visuell kunst
Vg1. – Vg3. trinn

3D-verksted med Nikhil Vettukatti. La oss snakke om bilder
Valgfri produksjon for Vg1 - Vg3. NB! Meld på 2 klasser fra skolen samme dag.

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  2 t 15 min
  Opprigg: 30 min
  Nedrigg: 15 min

 • Annen informasjon

  8 Ipads blir levert av fotogalleriet

 • Kontakt utøver

  Håkon Lillegraven  

  Tlf: 966 47 505 

  E-post: haakon@fotogalleriet.no 

Verksted i fotogrammetri og 3D- skanning

Fotogrammetri er en teknikk der 3D-bilder blir laget av fotografier. Det er en viktig teknikk innen postlinsebasert kino, videospill, 3D-modellering og visuell kunst. Denne workshopen tar sikte på å introdusere studentene til teknikken så vel som bruken av den i visuell kunst.

Workshopen består av tre deler:

Del en – en veldig kort introduksjon av meg selv og deretter en grunnleggende introduksjon til fotogrammetri. Dette etterfølges av en visning av kortfilmklipp og bilder av hvordan billedkunstnere bruker dette i sitt arbeid i dag. Studentene får se hvordan de laster ned programvaren på telefonene sine, eller de kan bruke ipads med programvaren forhåndsinstallert.

Del to – studentene blir deretter invitert til å teste ut bilder / selvportretter ved hjelp av telefonene sine eller med ipads parvis. Når de har gjort noen skanninger og er komfortable med metoden, blir de invitert til å gå ut i grupper på 3-4 og ta skanninger fra det urbane / naturlige miljøet.

Del tre – vi kommer tilbake til klasserommet og diskuterer opplevelsen av teknikken og sammenligner den med normal fotografering. På slutten av workshopen vil jeg kort vise studentene det videospillbaserte kunstverket jeg jobber med for tiden, og hvordan det bruker fotogrammetri.

Hvis workshopen utvides senere på året, vil studentene kunne legge til sine egne skanninger i spillet. Presentasjonen og diskusjonen vil foregå hovedsakelig på engelsk, med ekstra støtte på norsk.


Medvirkende

Nikhil Vettukattil, kunstner og skribent

Produsent: Fotogalleriet i samarbeid med DKS Oslo

Om utøver 

Nikhil Vettukattil (f. 1990, Bengaluru, India) er en kunstner og skribent med base i Oslo. Han har deltatt på utstillinger på visningssteder som Louise Dany (2020), EKA gallery, Tallin (2020), Kunstraum Kesselhaus, Bamberg (2020), Le Bourgeois, London (2019) og Spriten Kunsthall (2019) for å nevne noen. I 2021 har han separatutstilling ved K4 galleri i Oslo. I perioden 2020-2021 er han Associate Artist ved Black Box Teater og er del av kunstkollektivene Carrie og Tenthaus. Som skribent har han produsert tekster for Kunst Pluss, Fotogalleriet, LUEDER, AQNB og en rekke utstillinger.


Linker

www.nikhilvettukattil.com

https://www.fotogalleriet.no/

https://sketchfab.com/tags/metropolitan-museum-of-art

https://www.lincoln3dscans.co.uk/https://vimeo.com/294338659

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet