• Foto: Ingeborg Eliassen / Hilde Hodnefjeld

 • Foto: Ingeborg Eliassen / Hilde Hodnefjeld

 • Foto: Ingeborg Eliassen / Hilde Hodnefjeld

Litteratur
1. – 3. trinn

Rimtull og krusedull
Valgfri produksjon. Verksted på skolen, dikt og tegning

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 35 elever

 • Hvor lenge

  1 t
  Opprigg: 20 min
  Nedrigg: 5 min

 • Annen informasjon

  Blending slik at bilder på skjermen kommer tydelig fram og et rom der elevene kan følge med på hva kunstnerne gjør og etterpå jobbe i.

  Vi ønsker tilgang til stor skjerm der vi kan vise store bilder (powerpoint) via pc (vi har med minnepinne). Vi ønsker en flip-over med minimum 15  blanke ark.

Vi kommer med tegning og bokstaver, rim og rytmer, og humor. Denne originale boka «Du tror det ikke før du før se det» kan brettes ut og bli tre meter lang, har en historie på rim og en ordløs historie på baksiden som inviterer leseren til å dikte selv. En krusedull kan bli til et nytt vesen og et ord som rimer på et annet kan gjøre krumspring og blir til et lite dikt.

 1. Vi rimer sammen med barna. Hvis barna har lekt med rim på skolen, kan vi få høre hvordan dere rimer. Hvis riming er nytt for elevene starter vi med å finne enkle rim fra barnas hverdag.
 2. Ingeborg leser hele boka og stopper opp mens Hilde tegner flere av figurene fra boka, med tusj på flip-over. Her går det unna!
 3. Boka leses en gang til, i sin helhet, slik at rim og rytme kommer til sin rett. Denne gangen tegner ikke Hilde, men viser isteden de fargerike bildene fra boka, på stor skjerm.
 4. Vi viser hvordan vi lager krusedulldyr. Den ene lager en krusedull og den andre legge til øyne, ører eller hva hun blir inspirert til. En helt alminnelig krusedull blir forvandla til et nytt og kanskje helt magisk vesen.
 5. Elevene skaper selv figurer ved å starte med en krusedull på et ark. Dette kan de gjerne gjøre to og to sammen ved at de gir hverandre kruseduller og får et krusedulldyr tilbake i gave. Sammen kan de lage et rim til krusedulldyrene. Ingeborg og Hilde inspirerer og veileder.

Elevene plasseres i hestesko.

Nyttige lenker

http://www.ingeborgeliassen.no/skolesekken.html

http://illustratorene.no/illustratorene/hilde-hodnefjeld/

instagram: hildehodnefjeld

Om utøver
Hilde Hodnefjeld er illustratør og forfatter, utdannet fra SHKS (nå KhiO) og NBI (Forfatterutdanningen). Se arbeider her: http://illustratorene.no/#hilde‑hodnefjeld 

Ingeborg Eliassen er forfatter og dramatiker. Har studert litteratur ved universitetet i Bergen, har utgitt flere bøker og fått oppført en rekke skuespill, flere av dem for barn. Hun holder kurs i kreativ skriving. Produksjon: http://www.ingeborgeliassen.no/produksjonog‑erfaring

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Norsk, tegning form og farge