• Foto: Olav Bjøland

• Foto: Norsk Polarinstitutt

Kappløpet om Sydpolen – En symfonisk ekspedisjon (Grunnskole)
Valgfri produksjon - Konsert

Oslo Konserthus

1 t 15 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Det er fint om lærerne tenker gjennom elevplasseringen i forhold til uro, slik at konsertopplevelsen blir best mulig for alle.

Få et musikalsk og visuelt innblikk i den dramatiske historien bak Amundsen og Scotts kappløp til Sydpolen, gjennom Vaughan Williams’ sterke musikalske tolkning av hendelsene; «Sinfonia Antartica», sammen med en slående visuell presentasjon.

Oslo-Filharmonien og dirigent/musikkformidler Andrew Manze presenterer Ralph Vaughan-Williams’ symfoni nr. 7 – «Sinfonia Antartica», som er basert på Robert Scotts fatale Terra Nova-ekspedisjon mot Sydpolen. Det vil bli projisert originale bilder og dagboksitater fra både Scotts ekspedisjon og Roald Amundsens Fram-ekspedisjon, som slo Scott i kappløpet om å komme først til Sydpolen. Musikken er svært dramatisk og mektig, med fullt symfoniorkester, solist og kor. Denne konserten – med kombinasjonen av visuelle inntrykk og mektig musikk – vil gi elevene et bilde av dramatikken som utspant seg i vintermånedene i 1911-1912, og som kostet 5 mennesker livet.

Andrew Manzes introduksjon til musikken foregår på engelsk.

Oslo-Filharmonien er Norges største orkester, og ett av to nasjonalorkestre.

Andrew Manze er en verdenskjent dirigent og fiolinist, som gjennom en årrekke har dirigert mange av verdens aller største orkestre. Han er kjent for sin entusiastiske formidling, og evner å formidle musikken til alle aldersgrupper.

Før og etter