Scenekunst

Jungelen
Valgfri produksjon - forestilling - påmelding 5. okt.

Trikkestallen, Oslo Nye

1 t

• Kontakt utøver

Marianne Siljuberg
    marianne@tigerstadsteatret.no

Grete Moene
    grete.moene@oslonye.no

Hilde Brinchmann
    hilde@tigerstadsteatret.no

En altomsluttende forestilling for ungdom av Tigerstadsteatret.

Jungelen får elever i 9. og 10. klasse gå inn i en interaktiv og altomsluttende teaterforestilling. Hele Trikkestallen på Torshov har blitt forvandlet til en dystopisk jungel der én klasse av gangen blir sendt inn i fremtiden til en verden preget av klima-kollaps og konflikt.

Med Jungelen lar Tigerstadsteatret seg inspirere av dataspillets dramaturgi. Publikum får i begynnelsen av forestillingen velge mellom 4 inngangsdører merket med «Soldier», «Doctor», «Scientist» og «Diplomat». Dette valget former hvordan de opplever forestillingen og hvilket perspektiv på fortellingen de får. Alle fire grupper blir tatt med på oppdrag inn i Jungelen av Det Britiske Militæret for å konfrontere De Siste Rebellene. Hvem vinner slaget om sannheten?

Jungelen tar opp temaer som klimakrise, krig, propaganda og kamp om sannhet. Temaer vi kjenner fra vår egen virkelighet, men som i en dystopisk fremtidsforestilling forstørres og fordypes. Publikum er hele tiden i bevegelse gjennom en altomsluttende scenografi der lyd, lys og interaktivt skuespill gir dem en teateropplevelse de aldri har opplevd maken til.

Jungelen er andre del av Tigerstadsteatret og Oslo Nye Teaters satsing Teater til ungdommen. Første del var Ingenting av Janne Teller, som ble tildelt Heddaprisen for beste ungdomsforetilling i 2019.

Forestillingen er laget særlig med tanke på smittevern og den pågående korona-situasjonen. Derfor er det kun tillatt med publikum som er i samme kohort (En klasse av gangen).

Tigerstadsteatret er et teater for barn og unge i Oslo. Teatret har siden oppstarten i 2015 gjort seg bemerket med flere forestillinger, deriblant TigerstadskidsTo Hjem, Tigerbussen kommer! og Ingenting. Deres visjon er at alle barn og unge i Oslo skal få oppleve teater som vil bety noe for dem for resten av livet. Tigerstadsteatret samarbeider med Oslo Nye Teater i satsingen Teater til ungdommen på Trikkestallen. Tigerstadsteatret ledes av Hilde Brinchmann, og Wenche Viktorsdatter Paulsen

Tigerstadsteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater og DKS Oslo.

Forestillingen er støttet av Kulturrådets ordning for Korona-tilpassede prosjekter.

Før og etter
Lærermateriale blir tilgjengelig 1. november.

DKS Oslo setter opp egen busstransport for alle forestillinger i 2020. Hvis det blir nødvendig, blir det også satt opp busser til forestillingene i 2021.

NB! Forestillingen tar i bruk sterke virkemidler som høy lyd og røyk. Deler av forestillingen er på engelsk. Dersom du har spesielle behov for tilpasning, adkomst med rullestol, behov for ledsager eller andre ting så er det viktig at vi får beskjed på forhånd, ta kontakt med Marianne Siljuberg: marianne@tigerstadsteatret.no