• Illustrasjon: Lisa Aisato

  • Foto: Linn Almén

  • Foto: Linn Almén

Litteratur
1. – 6. trinn

Jenta som ville redde bøkene
Påmelding fra 5. januar kl 14.30. Legg merke til spillested for aktuell gjennomføring. Valgfri produksjon - musikalsk fortellerforestilling

Vet du hva som skjer med bøkene som ingen låner på biblioteket? Ikke Anna heller. Men når hun får vite det setter hun i gang en redningsaksjon.

Jenta som ville redde bøkene, er en musikalsk fortellerforestilling basert på boka, med samme navn, av Klaus Hagerup, illustrert av Lisa Aisato.

Et bibliotek kan være et magisk sted, fullt av fantastisk, morsomme og spennende bøker. Anna elsker bøker, og derfor er bibliotekaren fra Monsen og av hennes aller beste venner. De hun leser om i bøkene, blir også vennene hennes.
Men en dag forteller fra Monsen sannheten om hva som skjer med bøkene som ingen låner: De havner i den mørke kjelleren – og blir kastet.
Det er ikke til å tro. Og hva vil skje med dem som bor inni bøkene da? Anna forstår at hun må gjøre noe – hun må redde bøkene!

Denne forestillingen er en scenisk formidling av boka. Bokformidling med sceniske rammer. Alle bildene i boka vises på storskjerm og fortellere og musiker er i interaksjon med elevene / publikum.

Forestillingen vises på Nordic Black Theatre / Cafeteatret i Hollendergata 8 i uke 14 og 17
Forestillingen vises på Litteraturhuset, Wergelandsveien 29 i uke 16 og 19


Om utøverne

Kristine Haugland: Forteller

Sofie Mortvedt: Musiker

Marianne Sundal: Forteller

Marianne Sundal og Kristine Haugland er fortellere. De har de siste 20 årene produsert og deltatt i en lang rekke DKS forestillinger. De er også tilknyttet arbeidsfelleskapet Fortellerlab Oslo og fortellergruppa Fabelakt. Haugland / Sundal / Sofie Mortvedt har samarbeidet på Litteraturhuset i Oslo i flere år. Mortvedt er musiker, komponist og musikkpedagog. Hun er utdannet ved Norges musikkhøyskole, produsent konserter og arbeider som musikkpedagog på Ullevål sykehus.

Produsert av Litteraturhuset i Oslo ved Biljana Kovacevic.

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet