Jakten på Amerika
Fast produksjon - skolekonsert

Det er ønskelig at lokalet blendes.

• Kontakt utøver

magnus_soltvedt_wiik@hotmail.com

Jakten på Amerika

Musikk har alltid vært på vandring. Og musikken har alltid fulgt med mennesker på vandring, enten ved at de lærte seg ny musikk på reise, eller at de tok med seg musikken fra hjemlandet til nye steder. Og i likhet med med mennesker, blir musikken påvirket av sitt nye hjemsted.

Jakten på Amerika forteller om tre spellemenn fra Valdres som emigrerte fra Norge til Amerika på 1800-tallet, om livene de levde i Norge, hvorfor de emigrerte og hvordan de levde som spellemenn der borte. Spellemennene var datidas rockestjerner, og en av de vi får høre om, Trond Eltun, var på turné i 20 år uten å ha et fast bosted.

Elevene får høre tradisjonell slåttemusikk i kombinasjon med nyskrevet musikk som skal vise hvordan møtet mellom forskjellige kulturer og instrumenter kan skape nye stilarter og klangbilder.

Medvirkende:
Magnus Wiik – gitar, banjo og vokal