• Foto: Kjersti Myhr

 • Foto: Ellen Lande Gossner

 • Foto: Kjersti Myhr

Kunstarter i samspill
1. – 4. trinn

Ikke gjør det!
Valgfri produksjon - fortellerforestilling

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 60 elever

 • Hvor lenge

  40 min
  Opprigg: 15 min
  Nedrigg: 10 min

 • Annen informasjon

Mammas mage var blitt alt for stor, men ellers var livet topp! Jeg fanget rumpetroll og lekte med bestevennen min. En dag tok Mamma meg på fanget: «Helga. Vi skal flytte.»
Helga Samset forteller, med seg selv som utgangspunkt, om å være liten og måtte leve med valg de voksne tar.

Ikke gjør det! er en varm og sterk fortelling med mye humor. Den tar for seg søskensjalusi og ensomhet hos barn – følelser alle kan gjenkjenne, men som det ikke alltid er så lett å sette ord på. Fortellerens kommunikasjon med barna er direkte og intens, med lytting som felles utgangspunkt.

Helga Samset gir farge og smak til barnets hverdag i denne fortellerstunden. Og kanskje er det sånn at de små fortellingene egentlig snakker om større ting. At det én har opplevd, handler om oss alle?


Rom og publikumsplassering

Intimitet med publikum er nøkkelen. Heller et (trangt) klasserom enn en aula/gymsal. Ingen støy/forstyrrelser utenfra, heller ikke gjennomgang eller innsyn. Små amfier fungerer topp, så lenge de er skjermet fra omgivelsene.

Publikum tett på forteller, som gjerne står mot langveggen i rommet. Hestesko/skrå rekker bakover, gjerne benker, stoler og pulter til et lite amfi. NB! Ingen elever på puter/matter rett på gulvet.


Om utøver

Helga Samset er en av Norges mest erfarne fortellere, med eventyr og eget materiale på repertoaret gjennom tjue år. Hun har gitt ut tre bøker og er en ettertraktet veileder, med bl.a. Prinsesse Märtha Louise på merittlisten. Hun har hatt oppdrag for bl.a. NRK, Olavsfestdagene i Trondheim, Det Norske Teatret og Bibelselskapet. Helga mottok Statens Kunstnerstipend (2002-2004) som første forteller i Norge.


Produsent

Helga Samset


I samarbeid med 

Den kulturelle skolesekken i Asker og Turnéorganisasjonen i Hedmark.


Før og etter

www.helgasamset.no

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  KRLE, norsk og tema søskensjalusi og ensomhet