• Foto: fra filmen

Vg1. – Vg3. trinn

iHUMAN
Film om kunstig intelligens, sosial kontroll og makten bak

Saga kino

2 t
    Opprigg:
    Nedrigg:

• Kontakt utøver

Ingrid Galadriel Aune Nilsen
    ingrid@upnorthfilm.no

iHUMAN har eksklusiv før-premiere for elever gjennom Den kulturelle skolesekken nå i høst. Filmen har premiere på norske kinoer i mars 2020.

Hvem taster inn hvilke koder for fremtiden vår, og hva betyr det for livet ditt? Kunstig intelligens -­‐ det nye Big Bang? iHuman er film om kunstig intelligens, sosial kontroll og makten bak. iHuman er en politisk thriller som ser på hvordan kunstig intelligens endrer verden. Filmen viser en økende konflikt ti tech-verdenen.

Nettgiganter som Facebook, Instagram og Google er alle bygd opp av kunstig intelligens. Noen ser kunstig intelligens som løsning på klimakrisen, kreftgåten og hungersnød. Andre mener den er en større trussel mot menneskeheten enn atombomben. Maskinene lærer nå selv av sine egne avgjørelser, og hastigheten på maskinene vil være 100 000 ganger så kjappe om bare få år. Hvordan kan vi sikre oss at maskinene kodes med algoritmer som er til det beste for menneskene og demokratiet?

Bli med verden rundt og opplev innsiden av den eksplosivt voksende kunstig intelligens industrien.

Filmen vises på kino med filmskapere tilstede for å fortelle mer om filmen og svare på spørsmål.

Forberedelse:
Informasjon om sentrale begreper, tematikk, personer og organisasjoner som:
AI, AGI, algoritmer, ekkokammer, Elon Musk, Cambridge Analytica.

Trailer:

iHUMAN er lagd av det prisvinnende teamet bak filmen DRONE.
Tonje Hessen Schei er kjent for dokumentarene Drone (2014), Play Again (2010) og Independent Intervention (2006). Felles for filmene er at de tar for seg forholdet mellom mennesker og teknologi. Drone vant både Amanda og Gullrute for beste dokumentar, ved siden av priser på filmfestivalene i Tromsø og Bergen og en rekke internasjonale utmerkelser. Schei har tidligere vært sjef for filmfestivalen Human Rights, Human Wrongs.

Regissør: Tonje Hessen Schei
Produsent: UPNORTH v/Jonathan Borge Lie