• Foto: Fredrik Arff

Scenekunst

HyPer i Egypt
Fast produksjon - teaterforestilling som er del 2 av "Møt Det Norske teatret"

Det Norske Teatret

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

• Kontakt utøver

Erlend Tårnesvik Dreiås
    erlend.dreiaas@detnorsketeatret.no

Ei framsyning om å vere 10 år og hyperaktiv!

Per Viggo klarer ikkje å sitje i ro verken heime eller på skulen. Han seier det er fordi han har maur i underbuksene. Rundt han skjer det alltid noko sprøtt. På skulen kallar dei han for HyPer.

På skolen veit ikkje Rektor Grå og lærar Vera kva de skal gjere med HyPer. Med humor og kjærleik skildrar forfattaren Thor Soltvedt urokråka som sjølv om han ikkje kan sitje stille utfaldar seg og finn sin retning. Gjennom å skrive oppdagar plutseleg HyPer og rektor Grå at dei har den same sterke interessa for det gamle Egypt med faraoane, pyramidane og gravkammera. Då oppstår det eit vennskap som etter kvart sender HyPer og rektor Grå på ei dramatisk reise tilbake i den egyptiske historia.

UTFORDRANDE KVARDAG
Thor Soltvedts bøker om HyPer fortel om ein skolekvardag og om utfordringar som vi alle kjenner til. I ein kvar klasse finst det ein HyPer. Petter Næss som nyleg hadde stor suksess med familieframsyninga Arken på Oslo Nye skal setje i scene.

Utøvere
På scenen: Ola G. Furuseth, Petter Winther, Per Schaanning, Charlotte Frogner, Sara Khorami, Trini Lund, Amell Basic

Regissør: Petter Næss
Scenograf og Kostymedesignar: Gjermund Andresen