• Foto: Galleri Würth

Visuell kunst
1. – Vg3. trinn

Hvorfor samler noen på kunst?
Valgfri produksjon - besøk på galleri Würth

2 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Galleri Würth holder til på Gjelleråsen. Buss 321 tar ca. 20 minutter fra Carl Berners Plass.  Nærmeste bussholdeplass er Morteveien.

Etter påmelding får elever i Grunnskolen tilsendt Rufuskort som dekker sone 2. Denne tjenesten er dessverre ikke tilgjengelig for VGS.

• Kontakt utøver

E-post: galleri.wurth@wuerth.no
    Telefon: 464 01 265

Må kunst være vakkert for at man skal like den og samle på den? Hvorfor samler noen på kunst?  Hva kan man samle på – og eventuelt ikke? På Galleri Würth får elevene møte kunstverk av internasjonalt etablerte kunstnere og får et innblikk i en av Europas største private kunstsamlinger.

Påmeldingen er åpen og går gjennom hele skoleåret.
Ta direkte kontakt med Galleri Whürth:

E-post: galleri.wurth@wuerth.no
Telefon: 464 01 265

Besøket tar utgangspunkt i den aktuelle utstillingen hvor kunstverkene som vises hovedsakelig kommer fra Reinhold Würths kunstsamling basert i Tyskland. Høsten 2017 viser vi en utstilling med kunstneren Georg Baselitz (f.1938). Han en av Tysklands store samtidskunstnere som har vært med på å fornye maleriet i europeisk kunst etter 2. verdenskrig.

Gjennom en dialogbasert omvisning og enkel bildeanalyse undersøker vi hvilke historier som fortelles i kunstverkene og blir kjent med noen grunnleggende begreper fra kunsthistorien. Vi tilpasser omvisningen til ulike klassetrinn. I del to av besøket fortsetter vi dialogen i et praktisk verksted hvor elevene får arbeide kreativt og kan fordype seg gjennom eget arbeid. Oppgaven er relatert til utstillingen vi har sett og tar opp i seg begrepene vi har snakket om under omvisningen. Det kreves ingen forkunnskaper og veiledning rundt verktøy og framgangsmåter blir gitt underveis.

Etter besøket får elevene med seg arbeidene hjem. Det er mulig å spise nistepakken i galleriets kafé. Kontakt oss for å avtale dato for besøket.

Utvidet opplegg for 8.trinn – Vgs:  For grupper  inntil 15 elever som ønsker det lille ekstra, kan vi tilby utvidet tid i verkstedet. Her får elevene bruke staffeli og male et ekspressivt bilde inspirert av Georg Baselitz. Besøket vil da vare lenger og må avtales på forhånd.

Anne-Birte Rasmussen Snilsberg er leder for Galleri Würth. Hun har en Master of Arts fra London samt lektorkompetanse og undervisningserfaring fra flere grunn- og videregående skoler.

Ann Lisbeth Hemmingsen er Cand.Philol. med hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø. Hun jobber som formidler ved Galleri Würth, og har lang erfaring med formidling av eldre og moderne kunst fra andre kunstinstitusjoner i Norge.

Åse Kamilla Aslaksen har Master of Arts fra London og Universitetet i Oslo. Hun har undervist elever på ulike alderstrinn ved kunstskoler og har arbeidet som konsulent for Statoil Art Program.

Trine Gilmyr er utdannet kunstner med Bachelorgrad i fotografi. I tillegg har hun studert kunsthistorie ved Universitetet i Oslo og Kunstformidling ved Høyskolen i Telemark.  Hun har lang erfaring med formidling til barn og unge fra kunstinstitusjoner og i fra skolen.

Før og etter
Galleri Würth på Facebook