• Foto: Tangerine Tree

Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@osloskolen.no
    960 91 831

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, kunstutstilling, teater og konserter, med mer. Til HUMAN idff 2022 velges to aktuelle filmer spesielt for DKS Oslo.

SHABU

Denne filmen er en sjarmbombe om 14 år gamle Shabus sommer i utkanten av Rotterdam.

Sommeren blir ikke helt som planlagt da 14 år gamle Shabu kræsjer sin bestemors bil, og får to måneder på seg til å betale for skadene. I en fargesprakende og humoristisk reise gjennom sommeren får vi følge med Shabu og hans liv i en marginalisert bydel i Rotterdam, i en kreativ jakt på hvordan han både kan tjene pengene og oppnå drømmen om å bli rapstjerne. Et fyrverkeri av en film om oppvekst, musikk, kjærlighet og alt imellom.

Trailer:

Belgia, Nederland / 2021 / 75 min / Nederlandsk
Regi: Shamira Raphaëla
Prod: Tangerine Tree

HUMAN idff sier blant annet dette om seg selv:

“Festivalens program skal utfordre perspektiver, forestillinger og antakelser. Dokumentarfilmen er et spesielt godt medium for å skape samfunnsdebatt og engasjere, og ikke minst et viktig vindu for ulike perspek­tiver på samfunnet rundt oss og verden forøvrig.

Vi har en stor lidenskap for dokumentarfilm. Dette gjenspeiles i festivalens program ved at vi viser det beste av norsk og internasjonal dokumentarfilm og skaper rom for samtaler om filmene og filmenes temaer. På HUMAN idff skal du oppleve en nærhet til temaene som tas opp, ved at følelsene og tankene settes i sving, og ved å la deg inspirere av menneskerettighetsforkjempere fra alle verdens hjørner.”
– HUMAN idff (2021)

Film, samfunnsfag, språk, kommunikasjon og kulturfag, norsk