• Foto: Katarzyna Wit

Scenekunst

Herr Gundersens Hurlumhei (fast produksjon)
Fast produksjon - non-verbalt fysisk teater

Bærehjelp
    Nei

Blending

Scene
    Kan spilles på opphøyd scene (som i en aula) eller på samme nivå som publikum (som i for eksempel en gymsal).

Bli med på en heidundrende hurlumheiforestilling, hvor elevene møter rare romvesener og ser hvordan planeten og livene deres blir påvirket av menneskehetens forsøpling. Forestillingen er non-verbalt fysisk teater Forestillingen er leken, men med et alvorlig budskap.

Elevene blir med på en reise til en annen planet der vi møter merkelige vesener, ulike noen som fins på vår klode. Vi blir kjent med hvordan de lever; hvordan de leker, spiser og formerer seg. En dag ankommer noe nytt og fremmed til planeten; en plastikkpose. Til å begynne med er det fryd og gammen, men når mer og mer søppel ankommer planeten, er skapningene nødt til å ta drastiske valg for å redde seg selv.

Forestillingen er non-verbal. De få, korte sekvensene med innspilt tale blir understreket og styrket av bilder og fysisk spill. Lydlandskapet spiller en stor rolle og vi bruker klassisk musikk for å skape stemning til stykket.

I forkant av forestillingen møter vi elevene i karakter og bringer dem inn i salen, hvor vi gir dem en annerledes velkomst. Sammen varmer vi opp, og får elevenes energi og tilstedeværelse opp på vårt nivå, ved hjelp av mye ved hjelp av call-and-responsemetode.

Herr Gundersens Hurlumhei!i er i tråd med vår filosofi om å gjenbruke hverdagslige objekter. Vi håper denne typen resirkulering vil sette et søkelys på spørsmålet vi stiller i forestillingen; hva gjør vi når det er for mye søppel på vår planet?

Trunk & Egg er et internasjonalt teaterkompani med utdanning fra École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Vi ønsker å skape et visuelt interessant teater som kan formidles på tvers av språk og kultur, og arbeider derfor non-verbalt. Uttrykksformen er fysisk teater og figurteater. Hovedelementet er at vi gir liv til papirlampeskjermer som vi kaller The Trunks.

Vi bruker hverdagslige objekter, eller objekter vi har laget av avfall og søppel, og ønsker vi å vise at lek kun begrenses av fantasien. Ingenting er kjedelig, ingenting er ubrukelig og det finnes ikke et objekt vi ikke kan gi liv til.

Trunk & Egg Teaterkompani

Før og etter