• Foto: Lise Skjæraasen

Scenekunst

HELLO – Elevenes valg
Valgfri produksjon - Danseforestilling på Rommen scene om identitet og tilhørighet

Rommen Scene

Opprigg:
    Nedrigg:

• Kontakt utøver

Sindre Stølsdokken
    sindre.stolsdokken@gmail.com
    990 09 491

HELLO er en forestilling om identitet der vi  møter vi tre unge dansere som har røtter i ulike kulturer. Gjennom dans, tale og film forteller de sine historier. Historier om å finne ut av hvem man er og hvor man hører til.

Abir og familien har flyktet fra Yemen. I hennes kultur har ikke jenter lov til å stå opp for seg selv, ei heller danse. Men dans har gitt den sjenerte, stille jenta mot til å ta egne valg. Gjennom dans har hun funnet sin stemme.

Bao har vokst opp i Norge med norsk mor, vietnamesisk far og en fot i hver kultur. Da kan det være vanskelig å vite hvem man egentlig er. For Bao var det å danse en naturlig måte å kommunisere med andre på. Gjennom dans har han funnet tilhørighet.

Miko flyktet fra Eritrea og var på flukt i måneder før han kom til Norge. En ung gutt og en sterk historie. Gjennom dans har han bygget et liv og en hverdag i Norge.

Therese Slob
Co-produsert av Teater Innlandet og Therese Slob Produksjoner
Støttet av: Kulturrådet, Spenn, Hedmark Fylkeskommune og Fritt Ord

Abir Alyousofi (danser)
Milkias Alem (danser)
Bao André Nguyen (danser)
Therese Slob (ide/konsept/regi)
Thorleif Silkebækken (lyddesign)
Sindre Stølsdokken (lysdesign)
Mathias Eek / Sylskarp (filmmaker)
Lise Skjæraasen (scenografi)

Therese Slob Produksjoner er et dansekompani med base i Hamar. Koreograf Therese Slob jobber med relasjonelle og mellommenneskelige tematikker. HELLO er Therese Slob´s siste verk.

Se video