• Foto: Karoline Furre

Håp i havet
Fast produksjon 1.-2. trinn - forestilling på skolen

Merknad om rom
    Spilleareal: bredde: 6m, høyde: 3m, dybde: 7m. Helst ikke opphøyd scene.

Blending
    Blending er nødvendig for å få utnyttet det visuelle potensialet i forestillingen.

En nonverbal figurteaterforestilling drevet av musikk. Gjennom figurer og skyggeteater tar vi med publikum under havoverflaten, hvor vi møter mystiske, vakre og morsomme skapninger. Men hva skjer når skapningene møter på stadig mer søppel og plast?

Havet utgjør 70% av planeten vår og rommer et utrolig mangfold av planter, fisker og skapninger. Vi kommer alle fra havet! Så hvorfor tar vi ikke bedre vare på det? Hva skjer egentlig med havet når vi fyller det med plast, dumper avfall og forurenser det med oljesøl?

Elevene tas med under overflaten, på en audiovisuell reise hvor de viktigste virkemidlene er figurteater i samspill med egenkomponert musikk, lyd- og lysdesign. Vi ønsker å formidle hvor stort og vakkert havet er, og sette i gang en tankeprosess om hva slags påvirkning vi mennesker har på havet.

Det fantastiske havet etableres gjennom møter med fisker, sjøhester, krabber og andre vesener. Stemningen endres når havet blir invadert av plast og søppel. Havskapningene vet ikke hvordan de skal forholde seg til alt dette nye som plutselig befinner seg i havet. Plasten våkner til live, og får en egen vilje. Dette utvikler seg til en rytmisk og musikalsk kamp om tilværelsen, som blir både komisk, tragisk, fengende og vakker.

Om utøvere

Teater DukkerOpp består av 5 glade dukkespillere – alle med bachelor i Drama- og teaterkommunikasjon med fordypning i Figurteater fra OsloMet. De besitter ulike kunnskaper innen feltet, alt fra manusutvikling, til dukkemakeri, koreografi og regi. Siden etableringen i 2015 har de spilt på flere festivaler og er nå inne i sitt 3. år på turné i Den Kulturelle Skolesekken med figurteaterforestillingen Magne, Mons og Mjølner.

Yngvild Ingridsdatter Danielsen (f. 1991) – Regissør og dukkemaker

Kristoffer Bakken Erichsen (f. 1987) – Dukkespiller og produsent