• Foto: Jørgen Lie Furuholt, HiOA

Scenekunst

Magne, Mons og Mjølner (erstatter Håp i havet)
Fast produksjon 1.-2. trinn - forestilling på skolen

Krav til Arena
    Gymsal, kulturhus e. l.
    Vi vil helst ikke spille på en opphøyd scene.
    Spilleareal: bredde 6m, dybde 7m, høyde 4m
    Blending er ønskelig, men ikke et krav.
    Publikumsplassering: Matter fremst, så benker, så stoler. Maksimal bredde på 6m for å hindre innsyn.
    El. uttak: 2 stk. 16A-kurser. Har med en enkel lyd- og lysrigg.

I denne figurforestillingen befinner vi oss i Åsgard der de norrøne gudene bor. Tor er frastjålet sin hammer, Mjølner. Uten den kan ikke Tor opprettholde verdensordenen. Han blir så sint at han forsvinner fra Åsgård. Hvem skal nå holde orden i verden?

Brødrene Magne og Mons er Tors gode hjelpere. Mons savner Tor, mens storebror Magne er mer opptatt av å lære Mons at menn ikke viser følelser. De blir fort enige om å prøve å finne Mjølner, slik at Tor kan komme tilbake, men hvor skal de lete?

Magne og Mons drar til Nornene for å søke råd. Det er tydelig at det trehodete vesenet vet mer enn det sier, og vil ikke hjelpe. En sommerfugl hvisker i øret til Mons at de må skynde seg å dra til Lillehammer for å lete. For hva vil skje om Mjølner havner i feil hender?

Dette er en visuell forestilling med høyt tempo, som drar publikum inn i et figurunivers med mye improvisasjon og humor for store og små. Forholdet mellom dukkespiller og figur blir også en stor del
av forestillingen, der dukkene trenger hjelp fra dukkespillerne til å gjøre det de ikke klarer som dukker.

Teater DukkerOpp har eksistert siden høsten 2015. Grunnleggerne har bachelor i Drama- og teaterkommunikasjon med fordypning i Figurteater fra Oslo Met. Kompaniet har som ambisjon å produsere figurteater på et høyt kunstnerisk nivå, som barn kan forstå og som voksne får bakoversveis av. Teatret dukker stadig opp med forskjellige forestillinger over hele landet, og er nå inne i sitt 3. år på turné i Den Kulturelle Skolesekken med Magne, Mons og Mjølner.

Grunnleggere og fast ensemble
Kristoffer Bakken Erichsen
Yngvild Danielsen
Camilla Eikli

Uke 17 og 18:
Yngvild Danielsen – Dukkespiller
Kristoffer Bakken Erichsen – Dukkespiller
TBA – Dukkespiller

Camilla Eikli – Tekniker

Uke 20 og 22:
Yngvild Danielsen – Dukkespiller
Kristoffer Bakken Erichsen – Dukkespiller
TBA – Dukkespiller

TBA – Tekniker

Nettside

Magne, Mons og Mjølner-Teaser
Passord: magneogmons

Kort film om forestillingen

Forberedelsesskjema for lærere og elever

Teater DukkerOpp

Før og etter
Det er ikke et krav, men en stor fordel hvis elevene har noe kunnskap om norrøn mytologi, spesielt Trymskvadet og nornene. Forestillingen er inspirert av norrøn mytologi og Trymskvadet, og fungerer godt som en introduksjon til ”norrøn mytologi-universet”.Forberedelsesskjema for lærere og elever.

Forberedelsesskjema for lærere og elever https://drive.google.com/open?id=1fk9QCbrc3GRYa1mABCsEYrDqCCLDEzmeTrymvadet på wikipedia

De tre nornene på wikipediask

Norsk, samfunnsfag, musikk