• Foto: Frøy Aagre

Grønn melodi
Valgfri produksjon - musikkverksted og konsert. 1 skole per dag, 2 konserter per dag. 30 elever per konsert.

Rom
    Gymsal el.l.
    Eleven sitter på gulvet langs den lengste veggen.

Vil dere være med i et orkester med en ordentlig musiker og prøve instrumenter av plast, tre, papp, metall? Visste du at man kan spille på søppel og gamle leker? Sammen med saksofonist Frøy på jakter dere etter fine melodier og spennende klanger. Opplev at musikk er overalt, alt kan være instrumenter og at alle kan være med å spille!

I Grønn melodi formidles gjenbrukstankegang på barnas premisser. Barna blir med Frøy og hennes saxofon på jakten etter fine melodier og spennende klanger.  Sammen lager vi musikk av alt fra pinner, til brukte leker og søppel. I forestillingen får barna oppleve at musikk er overalt, alt kan være instrumenter og at alle kan være med å spille.

Måten å kombinere musikk og gjenbrukstankegang kan inspirere lærere og elever til egne prosjekter. Det kan bidra til fokus gjenbruk og lage egne instrumenter eller andre ting, fremfor å kjøpe nytt. Målet er også å inspirere barna til å gå på skattejakt etter fine klanger og til å lytte etter spennende lyder både i hjemmet og ute.

Frøy Aagre
er en anerkjent norsk jazzsaksofonist og komponist. Musikken hennes karakteriseres som varm, harmonisk, overraskende og oppfinnsom. Hun har god erfaring i å spille for barn der de inviteres med som aktivt skapende deltakere.