• Foto: Tour de Force

  • Foto: Tour de Force

  • Foto: Tour de Force

Film
9. – Vg3. trinn

Greta – elevenes valg
Påmelding 17. januar - Film på kino - samtale med regissør og Spire

GRETA – filmen om verdens mest kjente (og for mange også «viktigste») tenåring – Greta Thunberg

Filmskaperen Nathan Grossman har fulgt Greta fra første dag hun startet «Skolestreik for Klima» foran Riksdagen i Stockholm. Vi følger hennes kamp for å få verdenslederne til å gripe fatt i de fundamentale løsningene på klimatrusselen. 

Ingen har hatt større innflytelse på den internasjonale debatten om klimaendringer og miljøpolitikk de siste årene enn Greta Thunberg. Tenåringen fra Sverige er blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling fremfor bortforklaringer og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner. Fra Emmanuel Macron via verbale skyllebøtter fra Donald Trump til den beryktede seilturen over Atlanterhavet for å delta på FN-toppmøtet i New York, skildrer filmen Gretas lett absurde hverdag. Vi får også et innblikk i hvordan autisme har satt sitt preg på henne og bidratt til å forme hennes verdensbilde.

GRETA er en inspirerende film om klima, demokrati, å være annerledes og å tørre å ta et standpunkt når ingen andre gjør det.


Om utøver

Nathan Grossman er filmskaper bosatt i Stockholm og dette er hans første langfilm.

Produsent: Tour de Force

Linker

http://www.tourdeforce.no/greta/c5tmmtzohq4if9e72skkbq0ztweb25

https://www.biff.no/arkiv/2020/filmarkiv/article1436483.ece

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet