• Installasjon av Marianne Stranger

Scenekunst
3. – 4. trinn

Go figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo
Valgfri produksjon - figurteater, påmelding fra 5. januar

Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo (Go Figure), arrangerer sin tredje festival i juni 2022. Festivalens hovedsete er på Oslo Nye Trikkestallen, men vårt program spres over hele byen.

Go Figure viser det ypperste av samtidskunsten innen feltet, og har et fokus på det unge voksne publikummet. Figurteater er ikke bare en kunstform som både rocker og rokker ved oss, det er også den mest inkluderende scenekunstformen av alle. De fleste figurteaterforestillinger for ungdom/voksne er non-verbale med et tydelig estetisk språk som alle forstår. Enten du er fremmedspråklig eller hørselshemmet, vil du kunne oppleve og forstå både Ibsen, Fosse eller helt ny samtidsdramatikk. Dette gjør figurteater til en viktig arena for fellesskap på tvers av språk, og kan gi inspirasjon til nye uttrykksmåter for spirende kunstnere.

Med denne festivalen ønsker vi å “hente” de unge tilbake til kunstarten de opplevde som barn, og samtidig gjøre døra inn til samtidskunsten vid åpen for den kommende generasjonen av kunstkonsumenter.

DKS får en forestilling for 3. og 4. trinn fra festivalprogrammet. Mer informasjon om den aktuelle forestillingen kommer når programmet er klart.

Medvirkende

Torunn Tusj -Festivalsjef

Festivalen har 4-årig støtte fra Kulturrådet og mottar driftsstøtte fra Oslo kommune. I 2021 er vi også støttet av Fritt Ord, Riksteatret og Institut Français. I tillegg samarbeider vi med Oslo Nye Teater, Sentralen, Vega Scene, Oslo Teatermuseum, Oslo Pix, Heddadagene, Teater Manu, Kulturhuset på Yongstorget, Open drag Stage og Karmaklubb.

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet