• Foto: Drivhuset

Gigantaren
Valgfritt musikk- og instrumentverksted - Påmelding 21. aug. og restplasser 5. okt.

4 t
    Opprigg: 1 t 30 min
    Nedrigg: 1 t 30 min

Varer 3 klokketimer + nødvendig pauser. Tilpasser til hver enkelt skoles behov.

Type rom: Stort klasserom, sløydsal, musikkrom,  aula eller annen type samlingssal, men ikke åpne gjennomgangsrom.

Ønsker 5 elever som bærehjelp.

Bli med på et dagsverksted med instrumentoppfinnelser, samspill, komponering og lydopptak!

Gigantaren er en kjempestor gitar-kropp som trenger flere lyder og flere strenger! Elevene lager originale instrumenter av alle slags materialer og gjenbrukbare ting: esker, skuffer, skrin, bokser, gardinstenger, skistaver, og ikke minst strenger. Are og Jon Halvor fra Drivhuset demonstrerer håndverket og viser hvordan strenger kan festes på nesten hva som helst.

Elevenes nye instrumenter festes på den store Gigantaren som er forsterket med kontaktmikrofoner og koblet på høyttalere. Det gjør at både små og store lyder høres flott ut og inspirerer til samspill og utforsking av lydeffekter.

Elevene og musikerne samarbeider om hvordan musikken skal bli – vi komponerer i fellesskap. Og når alle er klar for konsert, gjøres det som et lydopptak. Lydopptakene kan oppleves på Drivhusets nettsted der alle som vil kan høre bidrag fra alle klasser og skoler som deltar.

Jon Halvor Bjørnseth – komponist og  verkstedsleder
Are Kolbeinsen – gitarist og verkstedsleder

Drivhuset er en stiftelse som siden 1998 har arbeidet med kreative musikkverksteder og prosjekter der barn og unge får både spille komponere musikk. Det har blitt en lang rekker prosjekter for musikkfestivaler og for skolesekken i en lang rekke fylker.

Nettside Drivhuset

Drivhuset