• Foto: Pia Sundnes

Geitekillingen som kunne telle til ti
Fast produksjon 1.-2. trinn - konsertforestilling på skolen

Opprigg: 1 t

Merknad om rom
    Vi spiller på gulvet der elevene også sitter, gjerne i gymsal og ved langveggen. Minimum «sceneareal»: Bredde 6 x Dybde 4 meter.

Blending
    Hvis mulig. Det skaper intimitet og en god opplevelse for elevene.

Publikumsplassering
    Elevene i en svak bue, på matter, benker og eventuelt stoler som i et amfi.

Vi har behov for en gardintrapp, minimum 6-7 trinn, for å stille medbrakt lys.

Strøm
    Nødvendig strømuttak/-kurser: 1 x 16 eller 2 x 10 amp.

• Kontakt utøver

Espen Rud
    esprud@online.no
    Tlf 90605817

Bli med på konsertfortellingen av Alf Prøysens kjente tekst om geitekillingens erfaringer som tellemester. Det medfører ulike utfordringer som utøverne illustrerer musikalsk, og litt teatralsk.

Geitekillingen vil gjerne vise barna hvor flink den er til å telle, og Nils og Espen til å spelle. På mange strenger! – Eller kanskje heller på rør og skinn!  Alf Prøysens historie om Geitekillingen som kunne telle til ti fortelles og illustreres musikalsk i denne forestillingen. Dyrene i fortellingen får forskjellige musikalske uttrykk gjennom et stort spekter av instrumenter og sjangere. Telling og varierte taktarter skaper en annerledes musikkopplevelse for elevene. Spennvidden i musikken er stor, men det er ikke til å komme bort fra at Nils og Espen har sin musikalske bakgrunn og sitt uttrykk som jazzmusikere.

Musikken er i hovedsak komponert av Espen, men noe også av Nils. Det er iørefallende melodier med klar rytmikk som det improviseres over, og som ikke er vanskelig tilgjengelig for barn, men som for de fleste låter nytt og ukjent.

Nils Jansen spiller diverse fløyter, sopranino-, alt- og bass-saksofon, C-klarinett, bass- og kontrabassklarinett. Espen Rud forteller historien, ved siden av å spille på trommesett og andre perkusjonsinstrumenter. Begge synger litt – ikke mye! – og lever seg inn i dyrenes roller.

Nils Jansen
er jazz-, teater- og studiomusiker, opprinnelig fra Haugesund. Nils har vært utøvende i hele sitt voksne liv. Spiller alt av saksofoner og fløyter, engelsk horn, obo og ulike ukjente blåseinstrumenter. Han er derfor mye brukt som teatermusiker og i større ensembler som Søyr og Denada. Nils har dessuten spilt på tre av Espen sine utgivelser; RudlendeLøvsamleren og Ukjend by (2014).

Espen Rud er jazzmusiker, komponist, orkesterleder, studio- og teatermusiker. Espen har lang erfaring som profesjonell utøver og når det gjelder å turnere rundt på skolene i hele Norges land. Han har utgitt sju album i eget navn, blant annet Carla. The Fish utgitt september 2017. I 2018 kommer albumet Frø, hvor låtene til en annen produksjon for barn, Jazzfigur – I tråd med musikken, er med. Denne har også turnert i osloskolen i en årrekke. I tillegg har Espen vært med på et titalls plateutgivelser.

Produsert av Espen Rud og Nils Jansen

I samarbeid med