• Foto: Harald Øren

1 t
    Opprigg: 1 t 30 min
    Nedrigg: 1 t 30 min

Maskiner, mekanikk, to menn og en høne.

Garage er en rå og humoristisk teaterforestilling for voksne og barn fra 10 år. Handlingen foregår i et verksted. Her møter vi hverdagen til to mekkere som lever en enkel tilværelse. De skaper sin egen verden med lidenskapelig fascinasjon for mekaniske systemer, uten tydelige mål.

I verkstedet bor også ei høne. Den legger et nytt egg hver dag, og er mekanikernes næringskilde. Hva skjer om høna en dag legger flere egg? Og hva om kilden til mat en dag forsvinner?

Med Garage ønsker Cirka Teater å gi publikum en annen teaterestetikk enn det som ofte blir forbundet med teater for barn. Gjennom humor og fasinasjon vil vi skape nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet, i en forestilling hvor poesien ligger i det stygge og uslepne, ikke i det estetiske vakre og rene.

Medvirkende

Cirka Teater ble etablert i 1984 og et en av landets mest erfarne kompanier i det frie feltet. De har sin base på Nyhavna i Trondheim, hvor de har produsert over 40 forestillinger. Cirka Teaters forestillinger varierer i størrelse, fra mindre turnéforestillinger og produksjoner i samarbeid med institusjoner, til store utendørs evenementer. Alle kjennetegnes av et lekent visuelt språk.

Det er mange kunstnere som bidrar til det sceniske uttrykket vårt, og størrelsen på Cirka Teaters team varierer med aktiviteten. I full produksjon kan vi være flere titalls involverte, men den faste kjernen består av Anne Marit Sæther, Gilles Berger, Espen Dekko og Monica Stendahl Rokne.

Konsept – Gilles Berger og Espen Dekko
Regi – Espen Dekko
Scenografi – Gilles Berger
Komposisjon – Martin Smidt
Kostymedesign – Jenny Hilmo Teig
Koreografikonsulent – Silje Michaela Kvalheim
Skuespillere – Gilles Berger og Paal Viken Bakke

Garage er utviklet i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag, med støtte fra Kulturrådet og Trondheim kommune

Relevante linker

Musikk, teknologi og sal og scene.