• Foto: Oslo Ladegård

 • Foto: Oslo Ladegård

 • Foto: Oslo Ladegård

 • Foto: Oslo Ladegård

 • Foto: Oslo Ladegård

Kunstarter i samspill
1. – 4. trinn

Gammeldags Julestue (Valgfri produksjon)
Valgfri produksjon - En konsertforestilling

 • Hvor
  Oslo Ladegård
 • Hvor mange

  Maks. 60 elever

 • Hvor lenge

  1 t 30 min
  Opprigg:
  Nedrigg:

 • Annen informasjon

I mørketiden opp mot jul blir det stjernesang og skrømt, latter, lutt og fele i Oslo Ladegårds herskapelige stuer. Nordisk, norsk og ikke minst Oslos egne kulturarv rundt juletiden hentes fram i en leken konsertforestilling. Og selvsagt skal det danses!

Julestuer ble forbudt i 1687, og så igjen i 1735, men foregikk likevel opp til vår tid: fester med lek, sanger og danser med røtter langt tilbake i tid.

I Ladegårdens julestue kommer vi sammen i noen av byens vakreste rom i full julepryd, til et lite danselek-verksted og en konsertforestilling med folkemusikk og barokkmusikk i søt forening.

Vi henter fram tradisjoner som nesten er glemt, særlig materiale knyttet til Oslo-området. Stjernespill og julebukk og Bro bro brille har lange historier og har i seg flere uttrykk og assosiasjoner enn de som er opplagte i dag, både det grove og fine, lyse og skumle.


Om utøver
Barokk Boreal er Cathrine Bothner-By, barokksang og Ulrik Gaston Larsen, luttinstrumenter, Øyonn Groven Myhren, folkesang og Vegar Vårdal, feler. Gjennom «klassisk» barokk og «folkelig» barokk i kontrast og samspill løfter vi fram nordiske vise- og dansemelodier dokumentert både i barokken og tradisjonen, i et fargerikt konsept med bred publikumsappell.

Oslo Ladegård er del av Kulturetaten, og står for drift og formidling av Oslo Ladegård, i tillegg til formidling av middelalderbyen i Gamle Oslo. De tilbyr egne opplegg til skolene, blant annet gjennom Den kulturelle skolesekken.

Oslo Ladegård er en staselig lystgård fra barokkepoken i hjertet av Oslos middelalderby. Middelalderhallen i kjelleren er en del av første etasje i bispeborgen fra 1200-tallet. Ladegården er kommunens representasjonslokaler og en av byen og bydelens fineste perler.

Produsent
Ann-Katrin Olsen, Oslo Ladegård


Før og etter 
Oslo Ladegård
www.barokkboreal.com

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet