• Foto: B. MiRee Abrahamsen

 • Foto: Privat

 • Foto: Samer Al Kalak

 • Foto: Samer Al Kalak

 • Foto: Privat

Litteratur
Vg1. – Vg3. trinn

Fra normalitet til det rene barbari (VGS)
Vi beklager, men produksjonen utgår

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 35 elever

 • Hvor lenge

  1 t 30 min
  Opprigg: 5 min
  Nedrigg:

 • Annen informasjon

  Blending
  Gardiner holder


  Fint hvis PC er koblet til projektor før timen begynner.

Beklageligvis utgår denne produksjonen

Et halssmykke. Et håndtegnet kart. En CD. Uskyldige eiendeler. Eller ting man kan bli pisket eller drept for. Slik får vi vite i førstehåndsberetning fra livet under den Islamske Staten.

Illustrert foredrag – Midtøsten akkurat nå, med fokus på kontraster: Fra det normale livet, til livet under IS. I boken “I skyggen av Qassioun”, skildrer B. MiRee Abrahamsen livet i Syria før krigen. Romanen viser Midtøsten bak konfliktene og stereotypiene, og skildrer Syrisk hverdagsliv før Den arabiske våren og kaoset.

Ingen forestilte seg IS, den innflytelsen de skulle få, og alle grusomhetene. Mohammed Fawzi fra Mosul, var student da IS kom. Alene drev han demokratiarbeid, noe han mottok drapstrusler for, og måtte flykte. Han forteller om hvordan alt ble forbudt og farlig, hvordan skoler og institusjoner ble stengt eller ødelagt, om dødsstraff for å ha mobil – hvordan livet ble en ekte dystopi.

I tillegg til en kort introduksjon til nylige politiske begivenheter, blir det opplesning fra romanen og arabiske dikt, foto og musikk illlustrerer. Opplegget er et forsøk på å skape menneskelig nærhet og refleksjon til et av de voldeligste områdene i verden nå.


Om utøver
Mohammed Fawzi er flyktning fra Irak, og bodde i Mosul under IS. Fawzi er utdannet data-ingeniør. I Irak drev han på med arbeid for frie valg, og holdt åpne møter på universitetet i Mosul om demokrati. For dette ble han truet på livet av IS, og måtte flykte. Fawzi studerer nå norsk.

B. MiRee Abrahamsen er utdannet billedknustner, jobber som journalist, forfatter, lærer og wushu-instruktør. Abrahamsen har bodd og studert i mange land, blant annet Syria, Russland og Kina. Hun har gitt ut 6 bøker

Produsent
B. MiRee Abrahamsen


Før og etter 

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet