• Foto: Mari Vold

• Omslag Stockholm: Schibsted Forlag

• Omslag Kloster: Vigmostad og Bjørke

Forfatterbesøk: Trine Vollan
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter utvalgt av Norsk Forfattersentrum.

Å DELE EN BOK – Forfatterbesøk med Trine Vollan.

I denne dobbelttimen fokuserer jeg både på forfatteren som skriver og som leser. Hva griper meg når jeg leser en bok? Hvilke bøker har betydd mye for meg – og hva inspirerer når jeg skriver?

Gjennom opplesning, samtale og to korte skriveoppgaver skal dobbelttimen inspirere elevene til videre lesing og kreativ skriving. Jeg snakker om å være forfatter, om mine bøker, om teaterstykkene jeg har skrevet og filmene jeg har laget. Hva er forskjellen på å skrive bok, teatermanus og filmmanus?

Vi skal snakke om å lese: Hvilke bøker har elevene lest og likt – og hvorfor. Hva er en god roman for dem, hvilke elementer må en god bok inneholde? Vi er forskjellige, vi liker ulike bøker, det finnes bøker for alt og alle.Opplegget inneholder også to skriveøvelser som forhåpentligvis overrasker elevene!

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Lærerveiledning

Trine Vollan presentasjon og tema

Om forfatteren

Trine Vollan (f. 1964) er filmskaper, forfatter og dramatiker. Hun har skrevet to romaner, STOCKHOLM (2013) og KLOSTER (2016). Hun har skrevet flere teatertekster og laget flere kort- og dokumentarfilmer. Med sin siste dokumentarfilm DEN GODE LÆRER (2014) har hun turnert i flere år med filmvisning og påfølgende samtale.