• Foto: Ingrid Aarvik Berge

• Gyldendal Norsk Forlag (bokomslag)

Forfatterbesøk: Torunn Berge
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Elevene bør ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket. Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Teknisk behov: projektor og skjerm/lerret.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Forfatterbesøk med Torunn Berge.
Høsten 2019 er det 75 år siden nedbrenningen av Finnmark og Nord-Troms, samtidig som folk ble tvunget på flukt. En av de som opplevde dette var 14 år gamle Paula. Opplegget bygger på sakprosaboken med tittelen Paula reise som utkommer i 2019.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Torunn Berge (f. 1956 i Oslo) er utdannet grafisk designer fra Westerdahls og har jobbet som bokdesigner i over 30 år, både som ansatt i forlag og som frilanser. Hun debuterte i 2013 med Langs Silkeveien i Sentral-Asia, en faktabok og reiseskildring for ungdom. I 2014–2015 var hun student ved Norsk Barnebokinstitutts Forfatterutdanning i faglitteratur for barn og ungdom

Norsk Forfattersentrum

Før og etter
Tekstutdrag: Paulas reise

Norsk, samfunnsfag, historie, leselyst og motivasjon