• Foto: Hege Lunde

Forfatterbesøk: Petra von der Fehr
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Miniskrivekurs med Petra von der Fehr
Hvordan kan man få samtlige elever i en klasse til både å skrive og fremføre tekst på strak arm?  Med enkle og livlige øvelser er det gjennomførbart. Klassen blir loset gjennom et miniskrivekurs, og skal finne på muntlige og skriftlige historier, både sammen og individuelt. Petra von der Fehr har også tilpasset miniskrivekurset for elever med spesielle behov.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Petra von der Fehr (f. 1963) debuterte som forfatter i 2000. Hun har tidligere turnert i Osloskolen med skriveworkshops på ungdomstrinnet, fra Holmlia til Ullern. I en 6 års periode (2011-17) var hun tilknyttet Hartvig Nissens Skole og engasjert i arbeid med elever med skriveutfordringer.

Pr i dag skriver hun på et nytt bokmanus, gjør skriveworkshop-oppdrag i fengsler og i andre sammenhenger, og har privatelever. Privatelevene er på ungdomsskole- og vgs-nivå og har svært ulike utfordringer.

Norsk Forfattersentrum

Før og etter

Norsk, leselyst, skrivelyst og motivasjon