• Omslag: Kagge forlag

• Foto: Johs. Bøe

Forfatterbesøk: Nina Grünfeld
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter utvalgt av Norsk Forfattersentrum.

Ninas barn er et forfatterbesøk tilrettelagt for 9. trinn som forteller historien om det jødiske barnehjemmet i Oslo under andre verdenskrig.

Nina Grünfeld, som er oppkalt etter bestyreren på barnehjemmet, og hvis far var et av barna der, forteller den bakenforliggende historien og trekker tråder til dagens samfunn. Opplegget for dobbelttimen består av foredrag, opplesning fra boken Ninas barn og utdrag fra dokumentarfilmen ved samme navn.

Nina forteller også om hvordan hun har arbeidet som filmskaper og redegjør for etisk bruk av rekonstruksjoner i dokumentarfilm.

Tekstutdrag

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Nina Grünfeld presentasjon og tema

Om forfatteren

Nina F. Grünfeld (født 1966), er førsteamanuensis ved Høgskolen Innlandet, filmskaper, forfatter og foredragsholder. Nina har laget en rekke filmer og tv-program og skrevet sakprosabøkene Frida-Min ukjente farmors krig (Aschehoug 2020) og Ninas barn (Kagge 2015).