• Julie Pike

• Marie Hagen

• Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug

Forfatterbesøk: Neda Alaei
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min
    Nedrigg:

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter utvalgt av Norsk Forfattersentrum.

DETTE ER IKKE OSS – Forfatterbesøk med Neda Alaei

Dette er ikke meg.
Dette er ikke mitt liv.
Dette er ikke oss.

”Dette er ikke oss” av Neda Alaei er en ungdomsbok om sorg, omsorgssvikt og ensomhet – men også om vennskap, kjærlighet, musikk, fotografi og håp. Neda Alaei snakker om prosessen som forfatter, Sannas historie i boken, også sett i et samfunnsperspektiv som barnevernspedagog.

Videre ønsker forfatteren å snakke med elevene om psykisk helse, om å våge å stole på voksne, og også om hvordan musikk og fotografi kan være en trøst i en tung hverdag. Neda Alaeis formidling er en blanding av høytlesning, diskusjon og skrivekurs om følelser og annen tematikk fra boken. Forfatteren er i tett og nær dialog med elevene under hele besøket.

Om Forfatteren

Neda Alaei (f. 1991) er forfatter for ungdom, og utdannet barnevernspedagog. For tiden jobber hun som miljøterapeut ved en ungdomsskole i Oslo. Alaei har også vært student ved Norsk Barnebokinstitutt. Forfatteren ble kåret til vinner av Uprisen 2020 for debutboka, «Dette er ikke oss».