• Foto: Grete Bro Thuestad

Forfatterbesøk: Mariann Youmans «Følelser – til å bli sprø av»
Fast produksjon - forfatterbesøk på skolen

1 t 30 min

Teknisk behov

Forfatteren har med egen PC med nødvendige overganger. Trenger projektor/lerret eller SmartBoard.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Mariann Youmans er aktuell med sakprosaboka Følelser, og kommer til klassen din med et helt nyskrevet «Til å bli sprø av»-foredrag som avsluttes med følelsesquiz.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Mariann Youmans presentasjon og tema

Om forfatteren

Mariann Youmans (f. 1971) bor i Oslo og jobber som konsulent, forfatter, foredragsholder og bibliotekansatt. Hun har bakgrunn som skuespiller og teaterregissør, og har i tillegg en master som manusforfatter fra UCLA i Los Angeles. Hun er en svært dyktig formidler og har blant mye annet holdt en rekke skrivekurs for barn og unge i regi av Den kulturelle Skolesekken.

Før og etter

Elevene bør minimum ha lest det tilsende tekstutdraget før forfatteren kommer. Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Tekstutdrag Følelser Mariann Youmans

Norsk, samfunnsfag