• Foto: Gyldendal Norsk Forlag

• Gyldendal Norsk Forlag (bokomslag)

Forfatterbesøk: Mariangela di Fiore
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av. Tekniske behov: prosjektor og skjerm/lerret.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Ungdomsromanen Il Biondo (2018) handler om 16 år gamle norske Andreas som flytter til Napoli i Italia et år. Her forelsker han seg i napolitanske Elisa, og gjennom henne introduseres han for en verden han aldri har sett maken til. Før han vet ordet av det, er han dratt inn i Napolis underverden – der Camorra-mafiaen regjerer. Snart styres livet hans av mafiakriminalitet, hvor penger, status og ære er en del av hverdagen. Men også trusler, skytevåpen og drap. Andreas havner i en drakamp mellom egen kultur og moral på den ene siden og den ubrytelige lojaliteten til Elisa og hennes familie på den andre. For har man først gått inn i mafiaen, kommer man seg ikke ut igjen uten at det får alvorlige konsekvenser.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Mariangela Di Fiore (f. 1981) har utgitt 15 bøker for barn, ungdom og voksne. Mest kjent er hun for den personlige dokumentarboka Camorraland (2010), om den napolitanske mafiaorganisasjonen Camorra. Hun har universitetsutdannelse i litteraturvitenskap og screenwriting fra UCLA. Mariangela er halvt norsk og halvt italiensk, og bor på Nesodden.

Norsk forfattersentrum

Før og etter
Elevene bør ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket. Utdraget ligger også på hjemmesidene til Den Kulturelle skolesekken i Oslo.

Norsk, samfunnsfag, leselyst og motivasjon