• Foto: Finn Ståle Felberg

Forfatterbesøk: Line Baugstø «Vi skulle ha vært løver»
Fast produksjon - forfatterbesøk på skolen

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Teknisk behov

Har med egen laptop med nødvendige overganger. Behøver projektor/lerret eller SmartBoard.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

I romanen Vi skulle ha vært løver tar forfatteren opp spørsmål om identitet knyttet til kjønn, og toleranse for dem som er annerledes.  Romanen utkom i mai 2018 og har mottatt strålende kritikker, blant annet en femmer i Dagbladet. Line Baugstø leser utdrag fra boken, og lar elevene selv skrive om tematikken.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Line Baugstø presentasjon og tema

Om forfatteren

Line Baugstø (f. 1961) debuterte i 1986 med romanen Reise i gult lys. Gjennom sitt 30 år lange forfatterskap har Baugstø skrevet en rekke romaner, novellesamlinger og barnebøker samt sakprosa og dramatikk.

Før og etter

Elevene bør minimum ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket. Utdraget ligger også på hjemmesidene til Den Kulturelle skolesekken i Oslo. Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Tekstutdrag

Norsk, samfunnsfag