• Foto: Tove Breistein

Forfatterbesøk: Lars Mæhle «Andromeda»
Fast produksjon - forfatterbesøk på skolen

1 t 30 min

Tekniske behov

Har med egen laptop med nødvendige overganger. Behøver projektor/lerret eller SmartBoard.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Med utgangspunkt i ungdomsromanen Andromeda vil Lars Mæhle snakke om: Hvordan kan man skrive spennende? Hvordan kan man trene fantasien? Det vil bli gitt konkrete tips til hvordan man kan utvikle sin egen kreative skriving.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Lars Mæhle presentasjon og tema

Om forfatteren

Lars Mæhle (f. 1971 på Sunndalsøra) debuterte med ungdomsromanen Keeperen til Tunisia i 2002. Filmen Keeper’n til Liverpool (2010) er basert på denne boka. Mæhle har etter det skrevet en rekke bøker for barn og ungdom. Lars er en allsidig forfatter. Han skriver humoristiske, alvorlige og spennende bøker. Han skriver om fotball, psykiatri og religion. Han skriver tynne og tjukke bøker. Gjennombruddet kom med Landet under isen (2009), som ble tildelt flere priser.

Før og etter

Elevene bør minimum ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket. Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Tekstutdrag «Andromeda»