• Foto. Ola Eggen

• Gyldendal Norsk Forlag (bokomslag)

Forfatterbesøk: Josef Yohannes
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Tekniske behov: Trenger lyd og oppsett til Mac.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Forfatterbesøk og superheltverksted med Josef Yohannes.
Denne produksjonen viser hvordan litteratur i tegneserier kan brukes til å belyse de alvorlige konsekvenser mobbing kan ha, sett fra en gutt og en jente sitt perspektiv. Produksjonen viser ikke minst hvordan en slik tegneserieskapt helt kan være en støtte for barn og unge i deres ønske om å følge sine drømmer. Produksjonen vil også ta for seg klima & miljø, hvilke konsekvenser vi står overfor og hva vi kan gjøre for å skape en positive forandring for miljøet.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Josef Yohannes (f. 1980) er født i Danmark, men kommer opprinnelig fra Eritrea. Han flyttet til Norge da han var ni år og er oppvokst på Lindeberg i Oslo. Yohannes har studert statsvitenskap og menneskerettigheter og har deltatt på 3 FN-konferanser i regi av Harvard Universitet. Han har tidligere jobbet som lærer, frivillighetsarbeider i Røde Kors samt som miljøarbeider innenfor barnevernet. Yohannes er nylig utnevnt som ambassadør for «The Nelson Mandela Foundation» i Norge.

Norsk Forfattersentrum

Før og etter

Norsk, samfunnsfag, leselyst og motivasjon