• Foto: Tove Sivertsen

Forfatterbesøk: Joakim Kjørsvik
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

• Kontakt utøver

Skriv deg fri! er et morsomt og kreativt skrivekurs, hvor du får mulighet til å skrive en rekke korte tekster, sammen med en profesjonell forfatter. Kurset er lagt opp til å være lekent og utforskende. Alle som deltar sitter igjen med minst én spennende tekst!

Skriv deg fri! er et kombinert forfatterbesøk og lynkurs i kreativ skriving, tilpasset elever i ungdomsskolen. Kurset varer i 90 minutter. I løpet av denne dobbelttimen får elevene skrive en rekke korte skjønnlitterære tekster. Dikt, gåter, kortprosa, karakterbygging, etc.

Gjennom opplesning fra forfatterens bøker og elevenes egne tekster, åpnes det for samtaler om litteratur, historiefortelling, dikt, skrøner, drømmer og fri fantasi. Og livet. Joakim Kjørsviks ti års erfaring som litteraturformidler gjør at alle elevene skriver, selv de som sitter med armene i kors og beina på bordet i begynnelsen av timen. Det er hver elevs historier og kreative potensiale som driver kurset fremover. Tilbakemeldingene på kurset er utelukkende positive, både fra lærere og elever.

Om forfatteren:

Joakim Kjørsvik (f. 1978) er forfatter. Han debuterte med novellesamlingen Åpenbart ingen nabo i 2007 og har siden gitt ut fire bøker. Gjennom Den kulturelle skolesekken har Kjørsvik, siden 2012, holdt kreative skrivekurs for barn og ungdom.